Kritiek op Televizier groeit na plotselinge boycot RoddelPraat

Het Gouden Televizier-Ring Gala krijgt steeds meer kritiek op het plotseling uit de race halen van het programma RoddelPraat. De initiator van zusterprijs RadioRing vindt het een blunder.

Jan Roos © RoddelPraat

Op het laatste moment heeft Televizier besloten dat RoddelPraat uit de verkiezing voor leukste online programma wordt gezet. De reden is dat presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos te beledigend zouden zijn. Het leidde gisterenavond tot felle kritiek in de showrubrieken RTL Boulevard en Shownieuws.

Gotspe

Radio Veronica-dj Arjan Snijders, tevens initiator van de RadioRing, vindt het een gotspe. Hij zegt op NPO Radio 1: “Je kan ervan vinden wat je wil, maar als het op zo’n longlist staat, dan heb je ermee te dealen als organisatie van een publieksprijs.”

De Televizier-organisatie blundert volgens Arjan. “Ik heb zelf de eerste elf edities van de RadioRing georganiseerd en dan komt er ook wel eens wat bovendrijven, zoals een obscuur programma uit de nacht dat de finale haalt. Er was altijd kritiek en commentaar op, maar als het publiek zo stemt, dan is het zo.”

Spelregels

Je kunt de spelregels niet zomaar wijzigen, zegt Arjan. “Al helemaal niet als de race al loopt. Dit is een wedstrijd waarbij de spelregels worden veranderd tijdens de race. Dat gaat gewoon niet. Als je vindt dat het om fatsoensnormen niet op een longlist zou mogen staan, dan moet je aan de voorkant iets in de spelregels daarover opnemen.”

Telegraaf-journalist Jan-Kees Emmer: “Het is een beetje dom van de organisatie, want dat wat ze proberen te bereiken, namelijk het programma van Jan Roos marginaliseren, gaat in een boemerang in hun gezicht terugkomen. Hij gaat ook naar de rechter en een kort geding aanspannen. Heel Nederland kent binnenkort RoddelPraat.”

Fragment

Dennis Schouten voelt zich gesteund:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat Televizier-genomineerden voortaan aan bepaalde fatsoensnormen moeten voldoen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen