SBS 6 stort in met Gordon op plek van De Oranjezomer: -71 procent

SBS 6 mist de dagelijkse talkshow De Oranjezomer al direct. Zonder het voetbaltrio Hélène Hendriks, Johan Derksen en René van der Gijp houdt de zender namelijk wel heel erg weinig kijkers over.

Gordon en Johan Derksen © SBS 6

Na meer dan negentig afleveringen van De Oranjezomer is het ineens muisstil op SBS 6. Waar Hélène, Johan en René gegarandeerd reuring brachten, is de urgentie nu ver te zoeken. Gisteren is de zender begonnen met het uitzenden van herhalingen op het tijdstip van de sport-talkshow en dat zorgt voor een flinke kijkcijferval.

71 procent

Waar De Oranjezomer vorige week maandag nog 884.000 kijkers (21 procent marktaandeel) scoorde, kwam de herhaling van de Gordon-show 100 Jaar Jong gisterenavond op hetzelfde tijdstip niet verder dan een score van 252.000 kijkers (7 procent). Oftewel: een kijkcijferdaling van maar liefst 71 procent.

En met dit soort scores zal SBS 6 nog bijna twintig avonden genoegen moeten nemen, want pas op 30 augustus barst het nieuwe tv-seizoen los en wordt de zender weer gestut door de Meilandjes.

Geruchten

Door de hoge kijkcijfers die De Oranjezomer deze zomer heeft neergezet op SBS 6, gaan er volop geruchten over een eventueel vervolg buiten het zomerseizoen om.

Wilfred Genee zei daar eerder over: “Ik vind het leuker dan ik ooit gedacht had, maar ik denk wel… We hebben het nu steeds gebouwd om al die sportevenementen heen. (…) Zou het ook kunnen werken als je het gewoon door het jaar heen doet op basis van actualiteiten? Dat is natuurlijk wel een vraag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Doet RTL er goed aan om Gordon over te nemen uit de Talpa-inboedel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen