Oranjezomer scoort beter dan Op1: VI-mannen definitief naar SBS 6?

De dagelijkse VI-talkshow De Oranjezomer is momenteel zó’n groot succes dat presentator Wilfred Genee stiekem al gedacht heeft aan een definitieve verhuizing van Veronica naar SBS 6.

Wilfred Genee © SBS 6

SBS 6 heeft nog nooit een succesvolle dagelijkse talkshow gehad, maar De Oranjezomer heeft daar deze zomer volledig verandering in gebracht. Sterker nog: het is momenteel het succesvolste praatprogramma van de Nederlandse televisie. Ook de gevestigde talkshows Op1 en Humberto worden met gemak overtroffen door de mannen van VI.

Oranjezomer verslaat Op1

De Oranjezomer zette gisteren alwéér een nieuw record neer met een voor SBS 6 zeer riante 832.000 kijkers. Ter vergelijking: Humberto trok tegelijkertijd 646.000 kijkers en Op1 had er later op de avond 698.000. Dit móet haast wel voor spoedvergaderingen hebben gezorgd bij Talpa Network.

Gezien de kijkcijfers – bij SBS 6 scoren de heren nog beter dan bij Veronica – lijkt het een gouden zet om het VI-trio definitief op het hoofdpodium neer te zetten. Ze zouden in het hoogseizoen vijf dagen per week op zender kunnen. Het huidige Veronica Inside, met afleveringen op maandag en vrijdag, zou daarin op kunnen gaan.

Wilfred reageert

Ziet Wilfred Genee dit zitten? Hij reageert voor de camera van De Telegraaf. “Die vraag had ik al aan zien komen: ‘Smaakt het naar meer?’ In de auto hiernaartoe wist ik dat je deze vraag zou stellen. Toen had ik bij mezelf bedacht dat ik ga zeggen dat ik het leuker vond dan ik gedacht had, maar ik absoluut niet weet wat de toekomst gaat brengen.”

Hij vervolgt: “We staan over twee weken alweer geprogrammeerd op de maandag en de vrijdag en ik weet ook helemaal niet wat ze de komende maanden hebben gepland bij SBS 6.”

‘Kan het wel?’

Wilfred vraagt zich af of het wel zou werken. “Dan wil je zeker ook van mij weten of ik het zelf leuk zou vinden? Dat vind ik moeilijk om te beoordelen. Nogmaals: ik vind het leuker dan ik ooit gedacht had, maar ik denk wel… We hebben het nu steeds gebouwd om al die sportevenementen heen.”

“We hebben het EK gehad, de Tour de France en nu de Olympische Spelen. Die lardeer je er tussendoor. Zou het ook kunnen werken als je het gewoon door het jaar heen doet op basis van actualiteiten? Dat is natuurlijk wel een vraag.”

Vakantie

Vanavond is Wilfred voor het laatst te zien als presentator van De Oranjezomer. “De laatste week wordt door Hélène gedaan, dat hebben we in januari al afgesproken. Het zit er voor mij bijna op. Ik moet ook gewoon tijd voor mijn kinderen en mijn vrouw vrijmaken, dat is niet meer dan logisch.”

“We gaan over twee weken alweer beginnen met het normale seizoen en de radio gaat dan ook vrij snel beginnen. Dan moet je ook even wat andere dingen doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen