RTL heeft geen interesse in vergeten Renate Gerschtanowitz

Renate Gerschtanowitz dacht dat er na haar vertrek bij Shownieuws tweeënhalf jaar geleden allerlei deuren zouden opengaan, maar niets is minder waar. Ook RTL wil haar niet hebben.

Renate Gerschtanowitz © Talpa

Geheel onverwacht nam Renate Gerschtanowitz in 2019 ontslag bij Shownieuws. Ze ontkende ruzie achter de schermen, maar stelde dat ze simpelweg toe was aan een nieuwe uitdaging. Die heeft ze uiteindelijk gevonden met het creëeren van een of andere kattensite, maar in de televisiewereld kijkt er niemand meer naar haar om.

Renate verstoft

Renate zit al tweeënhalf jaar te verstoffen in het Hilversumse reservehokje. Gaat daar dit jaar verandering in komen? “Nee”, zegt haar man Winston Gerschtanowitz in de Weekend. “Maar ze gaat wel een nieuwe serie maken van Als Banken Konden Praten voor LINDA.nl.”

Een programmaatje op LINDA.nl waar geen hond naar kijkt is toch geen serieuze klus? “Het wordt online uitgezonden, maar eigenlijk is het net een tv-productie. Er kijken ook enorm veel mensen naar, dus zij gaat weer een mooie serie interviews doen.”

RTL wil haar niet

Het is natuurlijk evident dat presentatoren het liefst op het grootste podium werken en dat is anno 2021 nog steeds de lineaire televisie. Denkt Winston dat zijn Renate daar wordt gemist? “Ja, we krijgen vaak van die berichten. Ze is ook niet bewust niet op televisie, maar het leuke format moet zich nog even aandienen.”

Kan Winston haar niet aan een programmaatje helpen? En heeft RTL eigenlijk nooit gebeld? “Ik denk daar soms wel over na, we praten daar wel over met elkaar natuurlijk”, zegt hij. En: “Nee, RTL heeft nog niet gebeld.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen