RTL 4 rekt The Voice Senior flink op: van 4 naar 7 afleveringen

RTL 4 rekt het aantal afleveringen van The Voice Senior flink op. Het programma zal komend seizoen niet vier, maar zeven afleveringen tellen. “Vanwege het grote aantal talenten”, aldus de zender.

The Voice Senior © William Rutten

Met slimme aanpassingen weet RTL 4 het komend seizoen flink wat geld te besparen. Nadat de zender vorig jaar al besloot om de late talkshow te vervroegen – waardoor het aantal programma’s op prime time is gedaald van twee naar één – worden er nu nóg meer kostenbesparende maatregelen doorgevoerd.

Extra portie Voice Senior

Het RTL 4-aanbod verschraalt door die aanpassingen behoorlijk. De belangrijkste twee maatregelen zijn het verlengen van programmaseries (The Masked Singer gaat bijvoorbeeld van 6 naar 12 afleveringen) en het twee keer per week uitzenden van programma’s (Expeditie Robinson is het eerste experiment).

En nu wordt ook het aantal afleveringen van The Voice Senior bijna verdubbeld. “Vanwege het grote aantal talenten met bijzondere levensverhalen is gekozen om een extra aflevering te maken. Maar liefst 7 weken lang kan de kijker genieten van 4 blind auditions, 2 knock-outs en uiteraard…de finale!”, laat de zender weten.

Opzet blijft gelijk

De opzet van The Voice Senior blijft gelijk: de coaches Angela Groothuizen, Ilse DeLange, Frans Bauer en Gerard Joling zitten weer klaar in de befaamde rode stoelen om alles in de strijd te gooien om muzikaal talent voor hun team te winnen. De presentatie is wederom in handen van Martijn Krabbé en Lieke van Lexmond.

Het belooft volgens RTL 4 een bijzonder seizoen te worden. “De energie en het enthousiasme spat dit seizoen van het scherm, want de talenten mogen na een jaar zonder optredens weer het grote podium op.”

Gerard aan het woord

Gerard Joling is de enige coach die aan het woord komt in het persbericht: “Dit seizoen zien we een divers palet aan talenten, met prachtige stemmen die uiteenlopende genres brengen: van Sinatra tot Jordanese volksliedjes. We zien talenten die ooit een succesvolle zangcarrière hadden, maar om bepaalde redenen zijn gestopt.”

“We raken regelmatig ontroerd vanwege de indrukwekkende levensverhalen die zij met ons delen, maar hebben ook gewoon vreselijk gelachen met elkaar!”

27 augustus

The Voice Senior wordt geproduceerd door ITV en is vanaf 27 augustus elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL 4 verlengt het seizoen van The Voice Senior flink. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen