RTL 4 steeds monotoner: Expeditie Robinson twee keer per week

RTL 4 verschraalt het aanbod voor de televisiekijker. De commerciële tv-zender voert wederom een fikse kostenbesparing door: Expeditie Robinson gaat naar twee afleveringen per week.

Expeditie Robinson © RTL

De programmering van RTL 4 is in rap tempo een stuk monotoner geworden. Tot vorig jaar bracht de zender altijd twee programma’s van een uur op prime time, van 20.30 tot 22.30 uur. Sinds het coronajaar 2020 begint de late talkshow al om 22.00 uur en is er op de meeste avonden slechts één primetimeshow te zien: van 20.30 tot 22.00 uur.

Kostenbesparing

Naast die zogenoemde ‘blockbusterstrategie’ voert RTL 4 nu de volgende kostenbesparing door: het twee keer per week programmeren van die ‘blockbusters’. Expeditie Robinson vult straks niet alleen de zondagavond, maar ook de donderdagavond van de zender, zo werd gisteren bekendgemaakt in RTL Boulevard.

Als dit aanslaat, dan zal het aanbod voor de kijker geheid nóg verder verschralen. Krijgen we The Voice of Holland straks ook twee keer per week te zien? En De Verraders?

Nicolette enthousiast

Presentatrice Nicolette Kluijver is in elk geval enthousiast: “We zijn natuurlijk een tijd niet te zien geweest met Expeditie, dus we moeten de verloren tijd een beetje inhalen. We zijn niet één keer per week te zien, maar twee keer per week.”

Hoe gaat het komende seizoen eruitzien? “Wat we kunnen vertellen is dat we dit jaar naar Kroatië zijn gegaan, dat Expeditie hetzelfde is maar toch totaal anders, omdat de weersomstandigheden ook anders zijn. Naast de honger en de ontbering moeten ze nu ook de kou trotseren.”

Overload

De sterren van RTL Boulevard vragen zich af of dit geen overload is. Tv-kenner Rob Goossens: “Het waren al afleveringen van anderhalf uur geworden. Vorig jaar hadden we zestien afleveringen, gaan het nu dan 32 afleveringen van anderhalf uur worden? Of van een uur?”

Dat is nog onduidelijk, aldus Rob. “We weten het niet, maar ze hebben dus wel gezegd: ‘We hebben dubbele diensten gedraaid.’ Het zullen dus meer afleveringen zijn en niet in plaats van zestien weken acht weken en dat het dan alweer voorbij is.”

32 afleveringen

Eddy Zoëy: “Ik heb het ook ooit gepresenteerd en we waren twee maanden op het eiland om vervolgens tien of twaalf afleveringen te hebben. Nu zitten ze drie weken op een eiland en komen er 32 afleveringen, kan dat überhaupt?”

Rob: “We gaan het zien. Ze zeggen zelf dat ze zó’n briljante samenstelling van de deelnemers hebben dat ze het eruit kunnen halen.”

Kandidaten die meedoen aan het nieuwe seizoen zijn onder meer Jan van Halst, Robbert Rodenburg, Wietze de Jager en Dennis Schouten. Al deze namen zijn uitgelekt via Veronica Inside.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Expeditie Robinson naar twee keer per week. Een goede zet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen