RTL 4 rekt The Masked Singer flink op: van 6 naar 12 afleveringen

RTL 4 schroeft het aantal afleveringen van The Masked Singer rigoureus omhoog. Waar het programma aanvankelijk een soort tv-event van zes afleveringen was, wordt het nu een langlopende serie.

The Masked Singer © RTL

The Masked Singer begon in september 2019 als een relatief kortlopend programma van slechts zes afleveringen. Daar plakte RTL 4 in het tweede seizoen twee afleveringen aan vast, waardoor het totaal uitkwam op acht afleveringen. En komend seizoen gaat de zender maar liefst twáálf afleveringen van The Masked Singer uitzenden. Een verdubbeling.

Twaalf afleveringen

De reden dat RTL 4 het programma zo oprekt, is evident: de finale van The Masked Singer doorbrak afgelopen november bíjna de magische grens van 4 miljoen kijkers. Daarmee was het de meest bekeken RTL-uitzending sinds de grote finale van het allereerste Idols-seizoen op 8 maart 2003.

Door The Masked Singer nu bijna drie maanden op zender te laten, hoopt RTL 4 die hoge kijkcijfers langer vast te houden. “Omdat het zo’n groot succes is, gaan we er twaalf van opnemen”, onthult jurylid Gerard Joling vandaag in De Telegraaf.

Gerard Joling

Gerard kijkt uit naar het nieuwe tv-seizoen. “Er komt weer een mooi seizoen aan op RTL 4. Eind augustus zit ik in de jury van The Voice Senior. Als dat erop zit, zie je me weer bij The Masked Singer.”

En wat nog meer? “Verder liggen er bij de zender wat nieuwe formats klaar, daar mag ik binnenkort uit kiezen. Kortom, Geer heeft genoeg te doen in zijn winkel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

The Masked Singer gaat van 6 naar 12 afleveringen. Een goede zet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen