Inge de Bruijn lacht op SBS 6: ‘Ik zou waardeloze coach zijn!’

Inge de Bruijn moet er niet aan denken om zelf zwemcoach te worden, zei ze gisteren lachend in het programma Shownieuws op SBS 6. Daar is ze naar eigen zeggen namelijk véél te soft voor.

Inge de Bruijn © Shownieuws

Jarenlang behoorde Inge de Bruijn tot de absolute zwemtop en pakte ze diverse gouden medailles, maar tegenwoordig is ze 47 en zit professioneel zwemmen er natuurlijk niet meer in. Ze geeft zwemclinics, maar is het beroep van coachen eigenlijk niets voor haar? Allesbehalve, lacht de voormalig profzwemster aan de desk van Shownieuws.

Softe Inge

Inge moet er niet aan denken. “Nee, ik denk dat ik te soft zou zijn als coach. Ik werd zelf echt hard aangepakt door die Amerikaanse trainer en dat had ik nodig om tot dat niveau te komen, maar nee… Ik geef zelf nog zwemclinics, dat vind ik superleuk en dat moet heel speels en onbevangen gaan. Zeker bij jeugd.”

Ze zou kinderen nooit hard kunnen aanpakken. “Die moet je complimenteren en dat geeft hen een boost om nog meer hun best te doen. Maar als een kind naar me toe zou komen en zou zeggen: ‘Ik heb hoofdpijn’, dan zou ik zeggen: ‘Joh, meid, ga lekker naar huis.’ Ik zou te soft zijn als coach!”

Vrijbriefje

Zelf zou Inge nooit bij haar trainer kunnen aankomen met een hoofdpijnexcuus. “Dan kreeg ik geen vrijbriefje hoor!”

Tot slot: wat vindt ze ervan dat er bij de Spelen in Japan geen publiek aanwezig was? “Als je echt die topsportmentaliteit hebt, dan maakt het niet uit of de tribunes leeg zijn. Het is wel fijn om je dierbaren bij je te hebben, maar dit wisten we al heel lang. Het is belangrijk voor sporters, maar we wisten het al heel lang en dan moet je schakelen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen