Özcan Akyol verwijt Hart van Nederland sensatiezucht

Özcan Akyol vindt het sensatiezucht dat Hart van Nederland-verslaggever Sam Hagens aan premier Mark Rutte heeft gevraagd om te reageren op de hashtag ‘kutland’. “Dat sloeg nergens op.”

Sam Hagens en Özcan Akyol © SBS, MAX

Johan Derksen maakte zich twee weken geleden erg druk om het feit dat de beruchte Gooise kopschoppers werden beveiligd door het OM. Tegelijkertijd deed de voetbalanalist de ontboezeming dat hij door het OM gewaarschuwd is over een serieuze dreiging, maar dat er geen middelen waren om hem te beveiligen. “Wat een kutland!”, riep hij.

‘Kutland’

Het leek de SBS 6-collega’s van Hart van Nederland vervolgens interessant om onder haar opiniepanel te peilen of men het daarmee eens is. Wat bleek? Zeventig procent van de respondenten vindt dat Nederland ook een ‘kutland’ geworden is. Verslaggever Sam Hagens stormde vervolgens direct af op demissionair premier Mark Rutte.

Sam trok de stoute schoenen aan en vroeg de premier: “Excuses voor het taalgebruik, maar ik vroeg me af: heeft u de hashtag kutland meegekregen de afgelopen dagen?” Daar had Rutte echter niet zo’n zin in.

Özcan kritisch

Een volstrekt onnodige vraag, vindt Özcan Akyol het, schrijft hij in zijn column in de VARAgids. Het is goed om tegendraads te zijn, benadrukt de NPO-presentator. “Alleen dan bereik je iets in het leven”, zegt hij. “Maar ik geef toe: die vraag sloeg inderdaad nergens op.”

Hart van Nederland heeft het allemaal wel heel erg uit zijn verband gerukt, vindt Özcan. “Johan Derksen gebruikte het woord in een heel andere context en branieschoppers gingen ermee aan de haal. We zitten in komkommertijd. De hang naar reuring en sensatie voert dan soms de boventoon.”

Sam baalt

Zelf baalde Sam ervan dat de premier hem niet wilde antwoorden. Rutte wees erop dat dit soort vragen maar weer gesteld moeten worden als hij terug is van vakantie.

Sam: “Het is zijn goed recht als hij vindt dat hij er geen antwoord op hoeft te geven, maar ik vind de uitleg vreemd, van: ik ben op vakantie. Hij staat daar toch een persconferentie te geven, dus in hoeverre ben je dan op vakantie?”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen