Johan Derksen woest op OM: ‘Kopschoppers wel beveiligd, ik niet!’

John Derksen heeft gisteren in De Oranjezomer hard uitgehaald naar het Openbaar Ministerie (OM), omdat het parket geen geld zou hebben om hem te beveiligen. “Maar voor die kopschoppers wél!”

Johan Derksen © SBS 6

Geheel onverwacht heeft Johan Derksen in zijn programma onthuld dat hij serieus bedreigd wordt. “Ik heb te maken met een bedreigingszaakje ten opzichte van mij. Ik ben door de officier van Justitie gebeld dat er een bedreiginkje in de lucht hangt. Vervolgens krijg je dan te horen: ‘Maar dat is werkgelieerd. Wij hebben de mankracht niet en het budget niet om jou te beveiligen.'”

Johan woest op OM

Johan is woest op het OM. “John de Mol heeft nu een paar uitstekende beveiligers geregeld. Dan heb ik op mijn fatsoenlijke manier begrip voor het feit dat ze geen mankracht hebben en geen budget en dan lees ik dat ze voor zeven klootzakken, rijkeluiszoontjes, die een jongen doodschoppen in Spanje wél mankracht en geld hebben om hen te beschermen.”

Hij doelt op de Gooise kopschoppers, die een landgenoot hebben doodgeschopt op Mallorca. “Zij worden genoemd op social media en dat noemen ze dan direct een hetze. Nou, als Nederlander voel ik me geweldig voor lul staan. Ik vind het echt schaamteloos.”

Twee maten

Er wordt gemeten met twee maten, meent Johan. “Het is bezopen werkelijk. Het is typisch Nederland. Bij de rijkeluiszoontjes zit ongetwijfeld een papa die officier van Justitie is of een advocaat. Dan zitten er papa’s bij die invloed hebben. We gaan toch niet de daders beschermen omdat ze op social media afgemaakt worden? Wij worden na iedere uitzending afgemaakt op social media. Daar moet je mee leren leven in een land met social media.”

Het is werkelijk lachwekkend, aldus Johan. “Ik maak een grap over Akwasi en dan zijn al die politici, vooral van GroenLinks en die linkse partijen, overal in beeld aan het kwaken. Dit gebeurt, maar ze zijn op vakantie en denken: toe maar. Wat een kutland zitten we in, man! Het is toch verschrikkelijk?”

Voor lul gezet

Wilfred Genee: “Ik begrijp je probleem inderdaad. Wij wisten van deze situatie, maar ik wist niet dat je er ook open over wilde zijn.”

Johan: “Nee, ik geef inhoudelijk niets prijs, maar ik voel me gewoon voor lul gezet.”

Hélène Hendriks: “Ben je bang?”

Johan: “Ze kunnen mij alleen blij maken, niet bang.”

Twitter

Er wordt op Twitter verbaasd gereageerd op deze kwestie:

https://twitter.com/tonfvandijk/status/1420848195920408577

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een schande dat het OM de kopschoppers wel beveiligt, maar Johan Derksen niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen