Man Wendy van Dijk belachelijk gemaakt op tv: ‘DJ Errie? Vet!’

Erland Galjaard (54), de man van Wendy van Dijk, blijft maar geplaagd worden met zijn structurele midlifecrisis. De voormalig RTL 4-baas werd gisteren op de hak genomen in Promenade.

Promenade en Wendy van Dijk © Promenade

Jarenlang vormden Erland Galjaard en Wendy van Dijk het machtige keizerspaar van RTL. Zat je in het weekend niet bij hen aan de keukentafel? Dan kon je een programma wel schudden. Allerlei vriendjes en vriendinnetjes kregen mooie baantjes toegeschoven, zoals Evelyn Struik, Ronald Molendijk en Thijs Römer.

DJ Errie

Het koppel was in hun RTL-tijd berucht vanwege hun chagrijnige houding jegens andere media; iedereen in medialand kent nog wel de legendarische beelden van de kauwgomkauwende Erland en Wendy bij het Televizier-gala. Tegenwoordig zitten ze met z’n tweetjes bij Talpa en krijgen ze veel minder negatieve publiciteit te verwerken.

Erland doet televisie nu een beetje on the side, naast zijn échte passie: dj’tje spelen met Ronald Molendijk. Dat hij gek is op hun muziek, steekt DJ Errie niet onder stoelen of banken. Tijdens elk autoritje filmt hij hoe hij loopt te headbangen op zijn eigen plaatjes en als hij dan zijn auto parkeert, zet hij het snel op Instagram.

Baseballpetje

Lekker headbangen met een baseballpetje op terwijl je in de camera kijkt: het schreeuwt van voor naar achter midlifecrisis. En daar heeft de satirische talkshow Promenade nu zijn tanden in gezet.

Promenade-ster Henry van Loon bracht hem in de aflevering van gisteren ter sprake toen het over Wendy ging. “DJ Errie. Erland van de Galjaard, de vriend van Wendy van Dijk, is ook dj. Hij maakt zijn eigen muziek met zijn eigen beats en daar gaat hij vervolgens ook zelf naar luisteren.”

Presentator Diederik Ebbinge: “Vet.” Henry: “Ja, supervet!” Ton Kas: “Ja, vet, heel vet.”

‘Lekker hoor liefje’

Vervolgens kreeg de kijker minutenlang een headbangende Erland Galjaard te zien. De kijker kreeg plaatsvervangende schaamte, Wendy zat vermoedelijk mee te bangen op haar bank. “Lekker hoor liefje!!”, schrijft de presentatrice altijd onder Erlands headbangende Insta-filmpjes.

Wendy vindt Erland een top-dj. Hij draaide ook na de Televizier-Ring-winst van de Meilandjes. “Mijn man Erland heeft gedraaid voor het feestje wat achteraf werd gehouden voor de Meilandjes en alle mensen eromheen van SBS en hij zei: ‘De sfeer was zó goed, iedereen was echt dolblij en dolgelukkig'”, zei ze toen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten mensen van 54 jaar überhaupt nog wel op Instagram willen zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen