John van den Heuvel wilde stoppen na moord op Peter R. de Vries

John van den Heuvel dacht er na de moord op Peter R. de Vries even aan om het bijltje erbij neer te gooien. “Ja, natuurlijk gaat het af en toe door je hoofd en zeker kort nadat het was gebeurd.”

John van den Heuvel en Peter R. de Vries © RTL Boulevard

De moord op Peter R. de Vries heeft er enorm ingehakt bij John van den Heuvel. Het is ook de reden dat hij al een maand lang nergens in de media te bekennen is. “Ik heb bewust even een tijdje de luwte opgezocht, omdat ik echt helemaal kapot was van wat er was gebeurd. En nog eigenlijk”, zegt hij op Radio 538.

Gitzwarte zomer

Het wordt allemaal een stuk grimmiger, vindt John. “Ik moet ook zeggen: ik roep altijd dat ik de leukste baan ter wereld heb, maar de glans was er al een tijdje van af door het hele gedoe met bedreigingen en beveiliging en toen gebeurde dat met Peter, wat afschuwelijk is en ontzettend verdrietig.”

Hij heeft het nog nauwelijks een plek kunnen geven. “Het heeft me diep, diep geraakt. Dat is de reden dat ik even geprobeerd heb om me te herpakken en ik ga de draad weer oppakken, maar het was een gitzwarte zomer.”

Stoppen?

Heeft John niet overwogen om te stoppen? Is hij er niet klaar mee? “Ja, natuurlijk gaat het af en toe door je hoofd en zeker kort nadat het was gebeurd.”

“Daarna realiseer je je toch wel, en dat bespreek je dan met mensen die dicht om je heen staan: als je nu het bijltje erbij neer gooit, dan is alles voor niets geweest en hebben ze ook nog eens hun zin. Die lol gun ik ze niet, dus we gaan wel door. Van ons zijn ze nog niet af.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen