Opvallend: RTL en SBS steunen RoddelPraat na Televizier-boycot

Steun uit onverwachte hoek voor het brutale programma RoddelPraat: zowel RTL Boulevard als Shownieuws vinden dat Televizier te ver gaat met het uitsluiten van Dennis Schouten en Jan Roos.

RoddelPraat © RoddelPraat

Het is RoddelPraat op eigen houtje gelukt om het tot de twintig laatste kanshebbers voor de Televizier-prijs voor beste online programma te schoppen. Op het allerlaatste moment heeft de hoofdredacteur van Televizier echter besloten om het controversiële programma van Dennis Schouten en Jan Roos uit te sluiten van de verkiezing.

Koffietafelblaadje

Waar Dennis en Jan dachten dat ze de paria’s van Hilversum waren geworden, krijgen ze nu volop steun van de mainstream media. Zowel RTL Boulevard als SBS Shownieuws sprongen gisteren voor hen in de bres. Albert Verlinde bekende zelfs, compleet onverwacht, fan te zijn van RoddelPraat.

Albert vindt Televizier een beetje tuttig. “Online programma’s zijn natuurlijk wat uitgesprokener dan tv-programma’s, dus je weet dat daarmee de grenzen opgezocht worden. Televizier heeft gedacht: past het wel of niet bij ons keurige koffietafelblaadje? Dat vinden ze in dit geval niet.”

Kinderachtig

Fotograaf William Rutten: “Eigenlijk is het een heel mooi compliment, want eigenlijk zegt hij nu gewoon: ‘Ze zouden gaan winnen.’ Als ze niet zouden gaan winnen, zou je ze er niet uithalen toch?”

Albert: “Ja, dan komen ze opeens op het podium in dat chique programma en denkt iedereen: help, Dennis Schouten en Jan Roos gaan hier los, wat betekent dit?! “

William: “Dat had wel vuurwerk gegeven.”

Albert: “Ik vind het wel een beetje kinderachtig van Televizier.”

Evert Santegoeds: “Dan willen ze hip zijn, dan zijn dit de gevolgen toch?”

Vuurwerk

Albert: “Ja, dit hoort er gewoon bij. Dan denk ik: jongens, als je dit niet durft, organiseer het dan niet? Zoek ook een beetje het brutale op en laat anders een ander blad het organiseren.”

William: “Ik had het wel leuk gevonden hoor, toch?”

Albert: “Ik ook. Het is hartstikke leuk om te zien. Het is wel zo dat Dennis Schouten aan jou en aan jou (wijst naar Dyantha Brooks en William Rutten, red.) een bericht gestuurd heeft of je er een beetje positief over wilde praten, dus zo stoer zijn ze niet, maar hierbij: het was hartstikke leuk geweest als ze genomineerd waren en er een beetje vuurwerk op dat gala was. Dat zit er voorlopig niet in.”

Opvallend lief

Presentatrice Dyantha Brooks: “Ik vind jullie wel opvallend lief hoor, want Dennis en Jan zijn toch wel mensen die zich bijvoorbeeld over Patty, Loiza Lamers en transgenders fel hebben uitgelaten.”

Albert: “Nee, weet je, ik vind ook dat je niet kinderachtig moet zijn. Dat programma is online bedoeld om lekker te trappen en te roepen. Doe dat lekker, ga lekker zitten roepen, het is satire. Ik heb vandaag een aflevering zitten kijken en ik vind het nog leuk ook, maar vertel het alsjeblieft niet door.”

Best wel vreemd

RTL Boulevard liet een soortgelijk geluid horen. “Het is best een ding, hè? Want je schept hier best een precedent mee. Laten we nou niet doen alsof het bij VI, dat ooit gewonnen heeft, nooit eens uit de bocht vliegt”, aldus Eddy Zoëy.

Lex Uiting: “Ze zeggen in het statement dat het een publieksprijs is voor iedereen. Blijkbaar niet dus.”

Eric de Munck: “Ik vind het ook best wel vreemd. Zeg gewoon: ‘Doe het erbij, laat het publiek beslissen.’ Het is toch van iedereen voor iedereen? Ik vind het dan gek om zo’n programma er niet tussen te doen.”

Clarice Stenger: “Ik vind dat zo’n programma zeker mee moet kunnen doen. De mensen moeten maar beslissen of het wel of niet kan. Om daar als organisatie al een beperking in aan te brengen, vind ik wel ver gaan hoor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Patty Brard woest op de bank zat toen Shownieuws door het vuur ging voor RoddelPraat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen