Johan Derksen weigert talkshow Johnny de Mol: ‘Schijt aan’

Johan Derksen weigert aan te schuiven in de nieuwe dagelijkse talkshow van Johnny de Mol. De Veronica-ster wil niet optreden in HLF8, omdat de studio van het programma in Amsterdam zit.

Johnny de Mol en Johan Derksen © NPO, SBS

Het is voor Johan Derksen een principekwestie: hij schuift niet aan in een talkshow die vanuit Amsterdam komt. En daardoor heeft ook Johnny de Mol, de zoon van Johans werkgever John de Mol, het nakijken. Hij begint op 6 september met zijn dagelijkse talkshow HLF8 op SBS 6, maar daar zal de voetbalanalist niet bij zijn.

Johan boycot Amsterdam

Johan heeft er geen zin meer in, vertelt hij in Veronica Inside. “Ik ga nergens meer zitten. Ik heb net tegen Op1 gezegd dat ik echt geen zin heb om op de reservebank op mijn beurtje te gaan zitten wachten. Naar Amsterdam doe ik sowieso niet, want dat is twee keer tweeënhalf uur rijden voor mij. Dat is een uur langer dan Hilversum, hè, Amsterdam?”

Om dezelfde reden weigert hij Johnny. “Tot overmaat van ramp belde ook nog het nieuwe programma van Johnny de Mol. Nee, ik ga niet naar Amsterdam rijden om vijf minuten beroemd te zijn.”

‘Ik heb er schijt aan!’

René van der Gijp verbaasd: “Gaat die ook in Amsterdam zitten?”

Johan: “Ja. Wat dat voor gelul is… We hebben hier een gang met studio’s en alleen wij zijn bezet en Boulevard iets verder. Voor de rest zijn al die studio’s vrij. Maar het moet trendy in Amsterdam. Alsof alles om Amsterdam draait. Het is omdat al die gasten uit Amsterdam dan lekker op de fiets kunnen komen. Ik heb schijt aan al die gasten uit Amsterdam. Ik kom uit Grolloo!”

Voorbarig

Het is volgens Johan wel voorbarig dat Johnny’s talkshow nu al wordt bekritiseerd. “Je mag over iedereen een mening hebben en alles zeggen van mij, maar dat Johnny de Mol afgemaakt wordt voor zijn programma begint, vind ik wel een beetje te ver gaan.”

Eén van de critici is Angela de Jong. “Bij het AD zijn ze geen liefhebber van RTL en Talpa – dat mag. (…) Ik zou hem daar ook niet direct hebben neergezet, maar goed: hij wordt daar neergezet en Pauw gaat hem coachen. Dat is niet de eerste de beste, daar zal hij best wat van afsteken. Andrea, die nu van Art af is, gaat de eindredactie doen, dus dat is geen slecht team. Dan denk ik: om nou zo’n jongen nu af te maken…”

‘Snij z’n nek eraf!’

Johan vraagt critici om het eerst even aan te kijken. “Het wemelt op de tv van de mensen die eigenlijk niet geschikt zijn voor talkshows. Maar maak hem af als hij vijf keer daar gezeten heeft en het is niks. Snij z’n nek eraf, het interesseert me niks. Maar niet nu, voordat iemand begonnen is. Dat vind ik niet kloppen.”

Tot slot: wat is zijn tip voor Johnny? Verhuis naar Hilversum. “Ik ga om principiële redenen niet helemaal naar Amsterdam rijden, want ik vind het zo lachwekkend dat het allemaal gevuld moet worden met de grachtengordel. We hebben hier studio’s met parkeerruimte. Ten opzichte van de rest van Nederland is het haast voor iedereen lastig om naar Amsterdam te komen en dan ook nog dwars door die stad. Ik begin er niet aan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat ook de talkshow van Johnny de Mol vanuit Amsterdam zal komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen