Alberta Verlinde sloopt Shownieuws-sterren: ‘Bang voor jullie baan?’

Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Alberta Verlinde, is on fire. Ze slaat in een nieuwe video keihard terug naar de sterren van Shownieuws en dan met name naar Story-baas Guido den Aantrekker.

Guido den Aantrekker en Yvonne Coldeweijer © SBS, Instagram

Shownieuws bracht deze week een kritisch item over de opkomst van juice channels, kanalen op Instagram die fungeren als de roddelbladen van de moderne tijd. De grootste kanalen zijn Life of Yvonne (Alberta Verlinde), FawryNotSawry, Marwa Juice en Juice Channel. Waar zeventigers de Privé lezen, surft de jonge doelgroep hiernaartoe.

Yvonne slaat terug

Story-baas Guido den Aantrekker en LINDA.-adjunct Marije Knevel vinden die juice channels maar niets. “Dit doen ze allemaal vanuit hun washok!”, riep Guido in Shownieuws. En Marije herhaalde continu dat het allemaal heel ‘gevaarlijk’ is. Een paar shownieuwtjes verklappen, levensgevaarlijk inderdaad. Hun conclusie? Hun eigen media zijn veel beter.

Yvonne Coldeweijer heeft het gevoel dat er in Shownieuws veel belegen mensen bij elkaar zitten die op hun oude medium televisie geen benul hebben van wat zich online afspeelt. Ze vindt het verder opvallend dat ze zo denigrerend praten over juice channels, terwijl ze aan het eind van de rit hetzelfde doen: roddels brengen. “Zij zijn alleen veel trager.”

Zwangerschapsrel

Het eerste wat Yvonne van het hart moet, is dat ze Shownieuws zwaar hypocriet vindt. Marije sprak in de showrubriek haar afschuw uit over het feit dat Yvonne de zwangerschap van Famke Louise naar buiten heeft gebracht. De zangeres gaat daar dan ook niet echt discreet mee om: zo is ze voor de opnames van haar soap gespot bij de Prenatal.

Yvonne vindt het lachwekkend dat Shownieuws ineens op z’n morele high horse zit. Ze wijst erop dat Monica Geuze zich een paar jaar geleden genoodzaakt zag om haar zwangerschap bekend te maken, omdat Shownieuws haar onder druk zette. “Door te zeggen: ‘Als jij het niet naar buiten brengt, doen wij dat’, terwijl het over mijn zwangerschap gaat!”

‘Wat klets je?!’

De Shownieuws-deskundigen waren het er verder over eens dat juice channels klakkeloos alles online gooien, zonder te checken. Yvonne: “Zo werkt het echt helemaal niet. Ik krijg weleens anonieme berichten. Post ik het meteen? Hell no! Voordat ik iets post heb ik van verschillende mensen al hetzelfde ding voorbij zien komen.”

Shownieuws en Story checken alles uit-en-ter-na, meent Guido. Yvonne: “Lul niet man! What the fuck lul je? Jullie checken helemaal niets! Ik zie dingen over mezelf in jouw fucking blad staan, die je niet bij mij hebt gecheckt pik! Daar kan ik er zo een paar van opnoemen!”

Denigrerend

Guido ergert zich behoorlijk aan Yvonne, die hij omschrijft als een ‘oud-zangeresje’. Zij: “Really? Dit is zo persoonlijk voor hem. Zo persoonlijk op mij! Are you scared? Are you peeing in your pants? Er is straks toch helemaal niemand meer die de Story leest? Wat jij in jouw blad schrijft, heb ik tien dagen geleden al op Insta gepost. You’re late!”

Yvonne heeft sterk het idee dat de oude roddelmedia zich bedreigd voelen door de nieuwe roddelmedia. “Je bent gewoon te laat met alles! Je bent een weekblad! Alles staat online en het gaat sneller dan het licht. Jij kan ons niet meer bijhouden en jij voelt je ontzettend bedreigd.”

Guido eruit?

Het zou zomaar eens kunnen dat Guido er straks uit ligt, denkt Yvonne. “Straks komt de fusie van SBS en RTL. Oeh, zouden ze jou dan nog bellen? Jij, Guido, voelt je ontzettend bedreigd. Guido den Aantrekker, jij mag zo denigrerend over mij doen als je wil, maar ga maar vast naar UWV.nl, want jij hebt straks geen werk meer. Jij snapt hier helemaal niks van.”

Ze vindt het vooral geestig dat zijn redactie wél bij haar aan de lijn hangt. “Ik denk dat je zelf niet eens doorheeft dat jouw redactie juice van mijn kanaal pakt. Weet je eigenlijk wel dat ik twee weken geleden door Story ben gebeld voor een interview? Ik had gezegd dat Leontine vreemdging en ze konden dat niet zomaar posten, maar als ik het in een interview zou zeggen, dan konden ze het wel posten. Daar word ik gewoon voor gebeld, hè?”

Vermaak

Volgens Guido zijn juice channels vooral vermaak, maar absoluut geen journalistiek. Yvonne: “Het is inderdaad geen wetenschap, maar we claimen ook niet dat we meer zijn dan vermaak hoor. Vind jij jezelf met je Story meer dan vermaak? Want dan is het wel een beetje naar je bolletje gestegen, haha.”

“Jullie doen precies hetzelfde als wij, maar dan gewoon trager. Dat is echt het enige. Jullie zijn echt niet veel ethischer bezig dan wij ofzo. Jullie zijn ook gewoon ordinaire roddelbladen. De Telegraaf is een landelijke krant die ook gewoon juice post die ze van mij hebben gejat. Gisteren nog, over Anouk en Dominique! En alle kranten, Shownieuws, Boulevard, iedereen heeft het overgenomen. Als jullie dan allemaal zo integer zijn, post dan ook mijn juice niet!”

Fragment

De nieuwste video van Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen