Marcel van Roosmalen slacht ‘slijmbal’ Humberto Tan volledig af

Marcel van Roosmalen maakt Humberto Tan volledig met de grond gelijk. Hij vindt de presentator een enorme slijmbal en heeft medelijden met alle olympiërs die bij hem op audiëntie moeten.

Marcel van Roosmalen © SBS 6

Humberto Tan speelt tijdens de huidige Olympische Spelen een belangrijke rol. Steeds als onze sporters in Japan een medaille winnen, worden ze op het vliegtuig naar Nederland gezet en direct naar de talkshow van Humberto gereden. Daar mogen ze aan de talkshowtafel vertellen hoe blij ze met hun prestaties zijn.

Humberto naar zee

Met al die sporters heeft Marcel van Roosmalen ‘een diep medelijden’, zegt hij in zijn tv-column bij De Oranjezomer. “Wie heeft er verzonnen dat de Nederlandse sporters TeamNL heten? Sla de verantwoordelijke met zwepen. En waarom moet iedereen die een medaille wint naar Humberto Tan toe? Omdat ze dan zeker weten dat er geen kritisch woord valt.”

De gouden roeiers tilden Humberto voor de grap op. “Dan hoop je stiekem op een statement, dat ze hem naar de zee dragen en hem daarin smijten en dat ze hem elke keer dat hij aan land wil terugkomen, terugslaan met een paddel. Maar dat mocht weer niet zo zijn. Welnee, ze zetten hem gewoon weer op de grond.”

Slijmbal

Het is niet Marcels type programma. “Ik vind het prima dat Humberto een eigen talkshow heeft waarin hij zijn vrienden ontvangt in een warm bad, maar die gespeelde blijheid, dat geslijm, die nietszeggende interviews… En het ergste vind ik dat dat beleid is.”

Hij vervolgt: “Niets is meer spontaan in dit land. Alles is TeamNL, alles is Humberto, alles is Maurits Hendriks, alles is Pieter van den Hoogeband. Ik ben op, lieve mensen. Ik kan niet meer.”

Tv-blunder

René van der Gijp had ook nog wat te zeggen over concurrent Humberto. Hij vindt het bespottelijk dat RTL-bazen Sven Sauvé en Peter van der Vorst hebben besloten om het programma níet uit te zenden in het weekend.

“Die zitten dus met z’n drieën op elkaar en gooien veertien dagen álles op de Olympische Spelen. Ze nodigen élke olympiër uit en die moet gelijk naar Scheveningen en dan zegt er één: ‘Maar we gaan in het weekend níet uitzenden!’ Daar snap je toch helemaal niets van?”

“Als je veertien dagen de Olympische Spelen volgt, dan moet je toch gewoon veertien dagen uitzenden? Dan ga je toch niet op zaterdag en zondag niet uitzenden? Dat kan niet. Die moeten gewoon vanavond ook uitzenden met olympiërs die vanavond uit het vliegtuig komen. Nee, maandag weer!”

Fragment

Het bewuste fragment waarin Marcel Humberto afslacht:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen