Eva Jinek is terug, maar niet live: ‘Vanwege de veiligheid’

Eva Jinek is terug van haar zes maanden durende megavakantie. Voordat de presentatrice morgen het reguliere seizoen aftrapt, is ze vanavond al te zien met een special. Maar die is niet live.

Eva Jinek © RTL

Normaal gesproken zendt Eva Jinek altijd rechtstreeks uit, maar voor de special van vanavond is dat onmogelijk. Die staat namelijk volledig in het teken van de georganiseerde misdaad en de moord op Peter R. de Vries. Eén van de gasten is de bedreigde John van den Heuvel, die zich voor het eerst sinds de moord weer laat zien.

Voor één keer niet live

Voor tv-makers is het kennelijk niet langer verantwoord om zo’n soort programma nog live uit te zenden. “In verband met de veiligheid van de gasten is deze uitzending op een eerder tijdstip opgenomen en dus niet live zoals gebruikelijk”, legt een woordvoerster van RTL 4 uit.

Er wordt in de special uitgebreid teruggeblikt op de moord op Peter R. Vries. Eva bespreekt met haar gasten hoe Nederland verder moet in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. “Misdaadverslaggever John van den Heuvel doet voor het eerst zijn verhaal en gaat in op zijn eigen situatie.”

Acute vragen

Peter was de vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. Diens advocaten, Peter Schouten en Onno de Jong, zijn vanavond ook te gast. Samen met misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman buigen zij zich over de vragen die zo acuut zijn geworden.

Enkele van die vragen zijn: kunnen rechters, advocaten en journalisten nog veilig hun werk doen? Is het gebruik van kroongetuigen nog te verantwoorden? Wie is de strijd aan het winnen? En doet de overheid genoeg?

21.30 uur

Deze speciale uitzending van Jinek is vanavond om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Update maandag

Update maandag 30 augustus om 8.00 uur: John van den Heuvel emotioneel: ‘Ik had ruzie Peter R. de Vries’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u blij dat Eva Jinek weer het stokje overneemt van Humberto Tan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen