Frank & Rogier definitief passé: RTL trekt stekker uit tv-carrière

Het televisieduo Frank Jansen en Rogier Smit is definitief passé. RTL gaat binnen een paar weken bekendmaken dat ze komend seizoen niet terugkeren op de buis, meldt Evert Santegoeds van Privé.

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

RTL 4 haalde Frank en Rogier in december 2019 weg bij SBS 6 voor een bedrag van maar liefst 400.000 euro per jaar, maar al na een paar maanden was het bal. Ze vochten de ordinairste showbizzruzie in de moderne geschiedenis uit: rollebollend gingen ze over straat en tv-engerd Rogier besloot zelfs allerlei bankafschriften te sturen naar de Privé.

Nooit meer op tv

De scheiding van Frank en Rogier was in november 2020 een feit, nog geen jaar nadat ze hun lucratieve contract tekenden bij RTL 4. Ze werden afgelopen lente nog uitgetest als onderdeel van het programma Herrie in de Druiventros, maar daar bleek de chemie compleet verdwenen. Nog nooit heeft de zender zó’n enorme kat in de zak gekocht.

De kogel is nu door de kerk, meldt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. RTL’s tv-baas Peter van der Vorst trekt de stekker eruit. “Dat heeft Frank gehoord toen hij terugkwam van vakantie uit Saint-Tropez. Dit duo houdt gewoon definitief op. We zullen hen nooit meer samen op televisie zien”, zei Evert gisterenavond in Shownieuws.

Kat in de zak

Het is over en uit, aldus Evert. “Ze hebben het er samen naar gemaakt door ruzie te maken en met modder te gooien, in elk geval Rogier richting Frank. Op een gegeven moment was ook de lol voor de kijker eraf. De rise and fall van een tv-hit is nooit zo snel gegaan als bij hen.”

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Wat een kat in de zak voor RTL ook dit, hè? Die hebben echt wel de hoofdprijs gehaald om hen binnen te halen en ze hebben één seizoen gemaakt! Bizar.”

Evert: “Ja, ze hebben bijna niets gedaan.”

Frank reageert

Frank wil het nieuws vandaag nog niet bevestigen in De Telegraaf. “Ik kan en ik mag niks zeggen over de plannen die RTL met ons heeft. Ik heb nog altijd een spreekverbod en daar wil ik me aan houden. Wordt er gezegd dat er geen nieuwe series van Rogier en mij komen? Ik weet het niet. Eén ding staat vast en dat is dat de kijker nog niet van me af is…”

RTL wil vooralsnog geen commentaar geven.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen