Luuk Ikink verbaasd: ‘Zoon vindt mijn tv-werk helemaal niet bijzonder’

Luuk Ikink vindt het ‘heel apart’ dat zijn televisieverschijning geen indruk maakt op zijn bijna 6-jarige zoontje. Die kijkt volgens hem liever naar Paw Patrol dan dat hij zijn vader in RTL Boulevard ziet.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

De meeste kinderen hebben natuurlijk geen papa of mama die elke avond op televisie verschijnt, maar de kinderen van Luuk Ikink kunnen hem elke avond live bewonderen op RTL 4. Bijzonder, vindt de presentator zelf, maar zijn kroost denkt daar iets anders over. Zijn zoontje vindt het heel normaal, vertelt hij in de podcast Wij Doen Ook Maar Wat.

Paw Patrol

Luuk heeft twee kinderen: Lieuwe van bijna zes en Jelka van bijna twee. Weten ze van zijn BN’er-schap? “Jelka nog niet natuurlijk want die is te jong, maar Lieuwe begint nu wel te realiseren dat ik op tv ben. Dat is ook wel gek eigenlijk, want hij weet dus niet beter. Dat vind ik altijd heel apart, maar voor hem is het altijd doodnormaal.”

Grappig, vindt Luuk dat. “Terwijl ik het zelf altijd nog wel bijzonder vind. Ik bedoel: ik vind het wel een apart beroep om op tv te zijn, maar dat heeft hij dus helemaal niet. Maar hij hoeft het ook niet te zien hoor, want het interesseert hem helemaal niets. Hij kijkt veel liever naar Paw Patrol.”

Herkend op straat

En wat vindt zijn zoon ervan als Luuk wordt herkend op straat? “Nee, dat heeft hij nog niet door. Tenminste, dat idee heb ik niet. Dat gebeurt natuurlijk weleens, maar voor mijn gevoel is dat ook gewoon onderdeel van zijn leven. Ik heb niet het idee dat hij dat gek vindt ofzo.”

Hij vervolgt: “Het gebeurt ook niet zo heel vaak hoor dat mensen me echt aanspreken van: ‘Hé Luuk van tv!’ Dat niet, maar het is misschien wel wat amicaler in winkels enzo en mensen weten je naam vaak. Maar voor mijn gevoel vindt hij dat heel normaal. Hij weet gewoon niet beter. Heel apart eigenlijk.”

Niet op Instagram

Waar sommige BN’ers hun kinderen de hele tijd in hun Instagram-stories laten opdraven – denk aan Zuid-dames Nicolette van Dam en Nikkie Plessen – doet Luuk dat bewust niet. “Wij hebben besloten om ze niet op Instagram en andere plekken op internet te zetten.”

“Dat vond ik in het begin wel lastig, want ik was supertrots op hem en ook op Jelka. Ik wilde heel graag wel dingen delen, maar we dachten: we doen het niet, zodat ze later zelf een keuze kunnen maken. Nu is het ook helemaal niet moeilijk meer. Dan sluit je dat deel gewoon af.”

Podcast

De podcast Wij Doen Ook Maar Wat kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen