‘Art Rooijakkers wilde scheiding geheimhouden vanwege RTL-werk’

Art Rooijakkers heeft geprobeerd om zijn scheiding uit het shownieuws te houden vanwege zijn tv-werk. Hij wilde namelijk geen pers te woord staan over deze privégebeurtenis, stelt Weekend.

Art Rooijakkers © William Rutten

Na maar liefst twintig jaar zijn Art Rooijakkers en zijn Andrea, die achter de schermen actief is in de tv-wereld, uit elkaar gegaan. Het schijnt dat Art altijd last heeft gehad van allemaal rare midlifecrisis-achtige buien, waarin hij begon te twijfelen over zijn leven, zijn partner en zijn werk. Dat zou Andrea op een gegeven moment spuugzat zijn geworden.

‘Andrea verbrak relatie’

Het beeld dat Art de relatie heeft beëindigd, klopt volgens een ingewijde van Weekend (dat ook de primeur had van de relatiebreuk) dan ook niet. “Het is voor een vrouw natuurlijk niet leuk om steeds te moeten horen dat je man twijfelt of jij wel de leukste bent. Dat kan in een relatie natuurlijk altijd een keer gebeuren, maar dit was al de derde keer in tien jaar tijd.”

Daar had Andrea echt geen zin meer in. “Zij heeft niet willen afwachten tot Art eindelijk weer eens antwoorden had gevonden op al zijn vragen, en dit keer de knoop zélf doorgehakt. Hoe pijnlijk ook, maar ze heeft voor zichzelf gekozen.”

Geheimhouden

Hoewel Art alweer maanden alleen woont, heeft hij zijn relatiebreuk al die tijd geheim weten te houden. Volgens de ingewijde omdat hij de hoop hield dat Andrea toch weer zou terugkeren. “Zolang een scheiding nog niet bekend is bij de hele wereld, is het makkelijk om heel stilletjes weer bij elkaar te komen.”

Zijn tv-werk speelt echter ook een rol. Hij is deze zomer hét gezicht van RTL 4’s zomershow B&B Vol Liefde. “Rond zo’n programma moet je als presentator natuurlijk altijd veel interviews doen met de pers. Maar Art was bang dat, als de breuk bekend zou zijn, de vragen vooral over zijn eigen liefdesleven zouden gaan, en niet over het programma. Daar had hij helemaal geen zin in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Art Rooijakkers vraagt BN'ers in Over De Vloer de hemd van het lijf, maar houdt zelf de kaken op elkaar

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen