Jaïr Ferwerda krijgt flinke veeg uit de pan van René van der Gijp

Jaïr Ferwerda, die vanavond begint met zijn nieuwe tv-programma Hai Society op RTL 4, krijgt een flinke veeg uit de pan van René van der Gijp. “Ik vind dat een heel voorspelbare, vermoeiende jongen.”

Jaïr Ferwerda © RTL

Het was een harde eis van Jaïr Ferwerda om ja te zeggen tegen een overstap van de NPO naar RTL: een eigen tv-programma. Vanavond is het zo ver: dan begint Hai Society, waarin hij verslag doet van de gebeurtenissen in de societywereld. Een beetje zoals Glamourland vroeger dus. Het begint om 21.25 uur op RTL 4, na Eén tegen 50.

Voorspelbaar

René van der Gijp heeft er in elk geval absoluut geen zin in. “Ik weet al wat er gaat gebeuren lieverd. Bij Jaïr is dat redelijk voorspelbaar. Als het een hond zou zijn, zou hij de hele dag kwispelen. Zo’n type is het. De hele dag blij. Die gaat dadelijk naar boten staan kijken van 275 miljoen en gaat dan zeggen: ‘Dat dit bestaat. Dat dit er is.'”

Niets verrassends aan, aldus René. “En die gaat dan waarschijnlijk champagne drinken van 5.000 euro en gaat dan ons wijsmaken dat het ‘ongelooflijk’ is. Ik vind het een hele vermoeiende jongen. Het is leuk voor vier minuten even zo’n itempje in Jinek en dan nog even een ministertje laten zingen. En weg. Dat doet hij hartstikke goed.”

Hatelijk

Johan Derksen vindt dat Jaïr het prima doet bij Jinek. “Het is op een heel andere manier die politici benaderen en ze werken ook met hem mee.”

René: “Ja, maar die mensen zoals Rob Jansen 35 of 40 minuten portretteren en neerzetten (wat hij eerder deed in het programma Jaïr in Goed Gezelschap, red.), duurde voor mij al veel te lang.”

Johan: “Hij komt nu in de categorie patsers en dan moet je ook een beetje hatelijk kunnen zijn. Dat kan hij niet.”

Hai Society

Hai Society begint vanavond om 21.25 uur op RTL 4, direct na Eén tegen 50.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen