Alberta Verlinde vindt Anna Nooshin een vreselijke deug-BN’er

Yvonne Coldeweijer, die als Alberta Verlinde furore maakt als de elf jaar jongere versie van Angela de Jong, maakt flink gehakt van Anna Nooshin. Ze wordt ongelooflijk moe van haar enorme ‘deuggedrag’.

Anna Nooshin en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Anna Nooshin is behoorlijk zoekende nu ze gedumpt is door de televisie en haar populariteit tanende is. Plotseling begon de influencer deze week body positivity en inclusiviteit te propageren. Ze kwam met een fotoshoot waarop een aantal vollere dames poseren. Dat Anna ze ‘dapper’ noemde, vond Yvonne regelrechte bodyshaming. Tot woede van Anna.

Deugende Anna

Die fotoshoot voor Anna’s make-upmerk wordt begeleid door een aantal filmpjes, waarop ze haar modellen ondervraagt. Ze wil bijvoorbeeld van hen weten hoe ze zich voelen in hun iets vollere lichaam. En of ze misschien last hebben gehad van hun donkere huidskleur. Heel goed, vindt Anna dat van zichzelf. Deuggedrag, vindt Yvonne.

Yvonne wordt er onpasselijk van. “De laatste tijd merk ik gewoon dat veel BN’ers en influencers de hele tijd de neiging hebben om zo’n deugende boodschap op internet te plaatsen. Erghh. Sommige mensen gebruiken dit om aandacht mee te krijgen, om zichzelf op een heel deugende, irritante manier neer te zetten van: kijk hoe goed ik ben en hoe ik deug!”

Bloedirritant

Dat geldt ook voor Anna, aldus Yvonne. “Ik heb het over jou, Anna Nooshin. Het is echt bloedirritant. Ik heb je deze week in een SIRE-reclame gezien over armoede, ik heb je bij de Pride Test gezien van BNN, ik heb jouw campagne gezien. Het spijt me zeer en ik denk dat je een bord voor je kop hebt, maar als jij dit doet komt het niet oprecht over.”

Body positivity propageren als je zelf maat 32 hebt en aangeeft dat je bijna niets eet, is ongeloofwaardig, vindt Yvonne. “Het is zo duidelijk dat je deze dingen gebruikt om er zelf beter uit te komen. Ik vind het al apart dat als je make-up verkoopt, de modellen vervolgens in hun ondergoed op de foto moeten.”

Hoe dan wel?

Hoe had Anna dan wel die fotoshoot moeten doen? Heel simpel, zegt Yvonne, namelijk precies dezelfde modellen gebruiken, maar zónder al die filmpjes waarin je uitlegt hoe enorm divers en body positive ze zijn. “Je ziet alleen ongelijkheid als je je daar de hele tijd op focust, dus merken en bedrijven die dat constant uitlichten.”

Bedrijven die steeds roepen hoe divers ze zijn, vertrouwt Yvonne ‘voor geen meter’. “Wat Anna moet doen? Gewoon precies dezelfde modellen, maar geen interviews en niets zeggen over diversiteit. Laat het gewoon maar alleen zien. Geen woorden, maar daden. Niks zeggen erover!”

Gelijkheid

Anna moet inclusief dóen en niet inclusief práten, vindt Yvonne. “En als iemand zegt: ‘Ik vind het zó knap dat jij diversiteit gebruikt in je campagnes’, dan zeg je: ‘Wat bedoel je? Oh, is me helemaal niet opgevallen! Ik nam gewoon de besten voor deze shoot!’ Dat is wat we willen, dat is gelijkheid.”

En tot slot: “Kan dat vrouwengedoe ook stoppen? Dat ‘women support women’? Please, stop daarmee! Waarom zou ik iemand moeten supporten die ook een poen heeft net als ik? I don’t care! Ik support mensen die ik sterk, cool en inspirerend vind! Of je nou een vrouw of een man bent, maakt me niet uit! Dat is pas gelijkheid.”

Fragment

Het relaas van Yvonne kunt u onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen