Anna Nooshin reageert fel na beschuldiging van fatshaming

Anna Nooshin wordt beschuldigd van fatshaming omdat ze een aantal vollere modellen ‘dapper’ noemt. Ze reageert daar nu buitengewoon fel op. “Haal mijn woorden niet uit hun context!”, schreeuwt ze.

Anna Nooshin © Instagram

De 34-jarige Anna Nooshin heeft een of andere lijn met crèmepjes en olietjes op de markt gebracht. Die prijst ze aan met een fotoreportage waarin ietwat vollere modellen de show stelen (zie foto). “Veeg omhoog voor de nieuwe collectie en toon je liefde aan deze prachtige dames. Ze waren zo dapper tijdens de shoot”, schrijft de influencer erbij.

Neerbuigend

Dapper? Dat hoor je nou nooit bij de reguliere graatmagere modellen, merkt Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer op. “Ze waren ‘zo dapper’? Hoezo? Omdat ze wat voller zijn is het meteen heel moedig? Is juist neerbuigend wat hier staat”, merkt de nietsontziende showbizzwatcher op.

Yvonne zegt dat deze campagne bij haar ‘aan alle kanten wringt’. “Ik vind het gewoon totaal ongeloofwaardig dat dit vanuit Anna komt en voel eerder dat de verhalen van deze meiden uit de video’s worden gebruikt voor effectbejag, commercieel gewin en het redden van haar unrelatable imago.”

Anna woest

Anna reageert woest op de beschuldiging van fatshaming. “Even ter verduidelijking van dit bijschrift en dit verhaal (omdat er een paar zure citroenen op me afkomen): het gebruik van het woord dapper heeft niets te maken met de maat van iemand in deze shoot.”

Waarom zei ze dan dapper? “Ik zei dapper, want voor elke vrouw, ongeacht de maat, is het ongelooflijk eng om je kleren uit te doen voor een campagneshoot. Vooral eng als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Geen van deze vrouwen had nog ooit voor de camera gestaan. Laat staan dat je het halfnaakt doet.”

Zure commentatoren

De kritiek is bizar, vindt Anna. “En als die zure commentatoren de moeite zouden nemen om de video’s te bekijken die ik heb gepost: de reden dat ze nooit hadden gedacht dat ze dit zouden kunnen, is precies dit soort commentaar. Omdat de samenleving zo gemakkelijk oordeelt, blijven ze liever op de achtergrond.”

“Kom naar me zoveel je wilt, maar probeer geen drama te vinden of met de vinger te wijzen door woorden uit hun context te halen.”

Yvonne reageert

Yvonne Alberta reageert: “De meiden ‘dapper’ noemen vind ik nog steeds overkomen als en compliment met onderhuidse belediging.”

Ze vindt het geestig dat Anna ineens ‘body positivity’ propageert, terwijl ze een vollere dame in lingerie een paar jaar geleden op televisie nog vergeleek met een stripper. “Dit is voor mij een keiharde klap”, reageerde het gekwetste meisje.

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen