Youp van ’t Hek in de bres voor neergesabelde Thijs Römer

Youp van ’t Hek springt in de bres voor Thijs Römer, die onder vuur ligt omdat hij twee dagen voor het overlijden van Peter R. de Vries een zeer ongepaste grap maakte over zijn programma RTL Boulevard.

Youp van 't Hek en Thijs Römer © RTL, NPO

RTL Boulevard beleeft de zwartste maand uit de geschiedenis van het programma. Niet alleen werd Peter R. de Vries vorige week vermoord na een live-uitzending, maar ook werd een aanslag op de Boulevard-studio verijdeld. Twee dagen lang heeft Boulevard vervolgens niet uitgezonden, een unicum in de Nederlandse tv-geschiedenis.

Misplaatste tweet

De enige die wel genoot van dit nieuws was Thijs Römer. “Ik snap dat idee van een ‘aanslag op de journalistiek’, maar vond die paar dagen zonder RTL Boulevard best verfrissend”, schreef hij op Twitter. Deze tweet heeft hij na een lawine van kritiek snel weer verwijderd.

Youp van ’t Hek sluit zich níet aan bij de kritiek op Thijs Römer. Hij vindt dat de B-acteur gewoon een onschuldig grapje gemaakt heeft en vindt het onterecht dat hij zo is neergesabeld.

Youp in de bres

De 67-jarige Youp verdedigt Thijs in dit weekend in zijn column in het NRC Handelsblad. “Iemand schreef op Twitter dat hij een paar dagen zonder Boulevard best verfrissend vond. In mijn ogen een onschuldig grapje dat een bloedserieuze situatie enigszins draaglijk maakt. Vroeger heette dat relativeren. De maker van het grapje kreeg onmiddellijk de hele wereld over zich heen en verwijderde de tweet.”

Uiteindelijk is Boulevard ook gewoon niveauloos, wil Youp zeggen. “Binnenkort wordt de bloemenzee weggehaald zoals dat gaat met dit soort bloemenzeeën. RTL Boulevard legt daarna gewoon weer uit dat de jurk van de koningin schitterend kleurde bij het Valkenburgse water.”

Column

De NRC-column van Youp:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Youp van 't Hek vindt dat Thijs Römer 'een onschuldig grapje' gemaakt heeft. Zat u twee dagen voor het overlijden van Peter R. de Vries ook te wachten op onschuldige grapjes over de aanslag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen