Tv-kenner Rob Goossens snoeihard: ‘Op1 wordt steeds matiger’

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard en De Telegraaf, vindt dat de late talkshow Op1 in rap tempo kwaliteit aan het verliezen is. Het wordt volgens hem een steeds magerder programma.

Rob Goossens © RTL

Het lijkt zich alsnog een beetje tegen Op1 te keren dat de herkenbaarheid echt zoek is in dat programma. Niet alleen zit er elke avond een ander presentatieduo, maar die worden door het jaar heen ook nog eens afgewisseld met andere presentatieduo’s. Je bouwt daardoor als kijker totaal geen band op met de talkshow.

‘Op1 steeds magerder’

Tv-maker Marc Dik, die met zijn bedrijf Skyhigh TV programma’s als Het Familiediner en De Slimste Mens produceert, merkt dat hij momenteel veel liever naar de talkshow van Humberto Tan kijkt. “Humberto steekt in een uitstekende vorm deze zomer”, twittert hij.

Ton F. van Dijk, de voormalig zenderbaas van NPO 1, zegt daarop: “Dankzij Op1 zien we nog eens extra hoe goed hij is.”

En Rob Goossens maakt hem af: “Het is vooral dat Op1 steeds matiger wordt.”

Erik Dijkstra

Het is volgens Rob nogal gênant dat uitgerekend Erik Dijkstra nu weer in een van de zomerduo’s van Op1 zit. “Als zelfs Erik Dijkstra, die bij zijn vertrek nog toegaf dat het programma niks voor hem was, weer op de presentatie wordt gezet…”, zegt hij.

Erik gaf medio april nog aan blij te zijn dat hij weg is bij Op1. “Ab Osterhaus is een aardige man, maar om nu voor de dertigste keer met hem over een nieuwe golf te praten… Ik zeg dit niet om het programma onrecht aan te doen, ik wil er geen kwaad over spreken. Maar ik merkte aan mijzelf dat ik mijn belangstelling verloor.”

Roer om

VVD-prominent Frans Weisglas adviseert Op1 om het roer om te gooien. “Ze zouden zich moeten beraden over het hele concept van presentatieduo’s. De continuïteit van de hele week één presentator als Beau van Erven Dorens en nu Humberto Tan is prettiger en rustiger en deskundiger.”

Eind volgende maand, op 30 augustus, keert Eva Jinek weer terug op de late avond van RTL 4. Zij geniet momenteel van een megavakantie die maar liefst zes maanden lang duurt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Op1 uit vorm is geraakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen