Erik Dijkstra blij dat hij weg is bij Op1: ‘Steeds weer die Ab’

Erik Dijkstra is blij dat hij weg is als presentator van Op1. Toen zijn co-host Willemijn Veenhoven aangaf te stoppen, besloot hij om ook maar te vertrekken. En hij mist de talkshow totáál niet.

Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven © Wessel de Groot

Het was na een tijdje helemaal niet leuk meer om presentator te zijn van Op1, vertelt Erik in de TROS Kompas. “Dat was eerst prettig om te doen, maar na een jaar corona voelde het soms als corvee. Ab Osterhaus is een aardige man, maar om nu voor de dertigste keer met hem over een nieuwe golf te praten…”

Blij met Op1-exit

Ab Osterhaus is vaste gast in het programma. Gisteren zat hij ook weer aan tafel. Niet alleen kijkers ergeren zich aan hem, maar dus ook oud-presentator Erik. “Ik zeg dit niet om het programma onrecht aan te doen, ik wil er geen kwaad over spreken. Ik merkte aan mijzelf dat ik mijn belangstelling verloor.”

Maar zijn andere programma Per Seconde Wijzer is toch ook een herhaling van zetten? “Dat is een rijdende trein die al bijna dertig jaar rijdt en waar ik op gesprongen ben. Het spel zit goed in elkaar en het is altijd spannend.”

De Slimste Mens

Erik wijst erop dat daar in elk geval spanning in zit. “Die wegtikkende seconden en de lichte paniek bij de deelnemers, dat voel ik ook echt als ik ernaast zit. Bovendien kan ik er enorm van genieten als iemand veel weet. Daar mag je trots op zijn, dat mag gezien worden.”

Tot slot vertelt Erik ook nog dat hij zijn deelname aan De Slimste Mens als een trauma ziet. “Dat was een klein trauma, dat vond ik verschrikkelijk. Door een kolossale blunder in de laatste seconden heb ik niet gewonnen. Daar heb ik maanden slecht van geslapen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen