Sywert van Lienden vindt zijn rust: ‘Hij is heel blij met ophef over Kaag’

De media-ophef over Sywert van Lienden is nu alweer een paar weken voorbij. Hij zal blij zijn dat Sigrid Kaag nu de volgende nationale kop van Jut is, denken de mannen van de radio-Veronica Inside.

Sywert van Lienden © NPO

Sywert van Lienden lag begin vorige maand wekenlang onder vuur vanwege de omstreden mondkapjesdeal waar hij maar liefst 9 miljoen euro aan heeft verdiend. Miljoenen euro’s die zijn opgehoest door de belastingbetaler. Inmiddels is de storm weer een beetje gaan liggen; er is immers altijd wel weer een nieuw relletje.

‘Sywert zit geld te tellen’

We horen nog maar weinig van Sywert en dat is ook Wilfred Genee opgevallen. “We horen niets meer over Sywert van Lienden”, merkt hij op in de meest recente aflevering van de radio-Veronica Inside.

Sidekick Niels van Baarlen daarop: “Die zit lekker met die 9 miljoen.”

Wilfred: “Die zit te tellen thuis. Die telt: 3 miljoen en 121 duizend, 3 miljoen en 122 duizend…”

Blij met Kaag

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen denkt dat Sywert geniet van een luxevakantie. “Ja, die zal wel op vakantie zijn nu.”

Niels: “Ik denk dat hij denkt: zolang er over mij niet meer geluld wordt, zal het allemaal wel.”

Sidekick Bas Nijhuis: “Natuurlijk. Die is blij met dit Kaag-nieuws.”

Daarmee doelt Bas op de nationale rel die is ontstaan over D66-leider Sigrid Kaag. Het is de grootste mediarel sinds die over de mondkapjesdeal van Sywert.

Compagnons

Het valt Florentien op dat het eigenlijk relatief weinig is gegaan over de compagnons van Sywert, die ook miljoenen euro’s in hun zak hebben gestoken. “Die twee mannen die dat samen met hem hebben gedaan, daar weten we überhaupt niets van.”

Wilfred: “Die zijn al een paar keer genoemd, maar die hebben al aangegeven dat ze er absoluut niet over nadenken om het terug te geven.”

Mediapersoonlijkheid

Sywert heeft al weken niets meer van zich laten horen op Twitter. Het lijkt er in elk geval op dat zijn carrière als mediapersoonlijkheid voorbij is, nu hij door veel mensen wordt uitgekotst.

Eerder gaf Sywert aan dat hij die 9 miljoen euro wel móet houden als hij door dit schandaal niet meer aan het werk komt.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen