Caroline van der Plas wil niet in SBS 6-hit Marble Mania

Caroline van der Plas is niet van plan om zichzelf te verliezen in tv-optredens. De politica zal na haar deelname aan De Slimste Mens niet ingaan op uitnodigingen van bijvoorbeeld Marble Mania.

Caroline van der Plas © Instagram

Niet veel politici durven het aan om mee te doen aan De Slimste Mens, omdat je daarin ook aardig door de mand kunt vallen. Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging durft het wél en duikt deze zomer op in het nieuwe seizoen van de NPO 2-hit. Is dit het begin van allerlei bezoekjes aan allerhande tv-programma’s? Nee, benadrukt Caroline.

Niet in Marble Mania

Caroline is geenszins van plan om aan allerlei BN’er-shows mee te doen, zoals de knikkershow Marble Mania. “Nou, dat is niet de bedoeling hoor. Je zult mij niet zien dansen op het ijs. Of in een tv-studio zien knikkeren of zo. Dat gedoe is helemaal niet mijn pakkie an. Ik laat het bij De Slimste Mens, een leuke quiz die je echt op de proef stelt”, vertelt ze aan het AD.

Zelfs daar krijgt Caroline al kritiek op. “Doe maar geen spelletjes. Er is inhoud genoeg”, zegt mediakenner Marianne Zwagerman bijvoorbeeld tegen haar op Twitter. Daarop reageert ze: “Dit vond ik een te grote eer om nee op te zeggen. Maar ik ga niet knikkeren op tv of zoiets dergelijks. Wees gerust.”

‘Je valt door de mand!’

Ook andere volgers zijn kritisch. Thomas: “En zo valt een op het eerste oog belovende politica door de mand. Van der Plas gelooft inmiddels ook in haar ‘stardom’ en gaat in spelletjes programma’s zitten. Met de zure Maarten van Rossem en de publiekgeld-slurper Philip. Zo is of wordt iedere politicus een waardeloos stuk vreten.”

Overdreven, vindt Caroline zo’n reactie. “Spelletjesprogramma’s?? Eén welgeteld.” Een andere volger springt voor Caroline in de bres: “Waarom niet? Politici zijn ook gewoon mensen. Laat haar lekker en doe niet zo zuur.”

Twitter checken

Caroline blijft lekker positief. Ze verheugt zich op haar deelname. Wat gaat ze doen na de uitzendingen? “Meteen Twitter checken. Dat doe ik altijd na een uitzending van De Slimste Mens. Dan komen er vaak hele leuke reacties los en daar ben ik na een uitzending met mij erin helemaal benieuwd naar”, vertelt ze aan het AD.

Maakt ze zich geen zorgen over het afbreukrisico? “Zeker. Dit kán mijn imago helemaal vernietigen. Als je er in de eerste ronde roemloos uitvliegt, is dat natuurlijk ontzettend klote.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen