SBS 6 stopt alweer als voetbalzender, Europa League naar Veronica

SBS 6 stopt alweer als voetbalzender. Na één seizoen de Champions League te hebben uitgezonden, zal de iets minder prestigieuze Europa League komend seizoen op zusterzender Veronica te zien zijn.

Champions League © SBS 6

Na zes jaar is Talpa Network de uitzendrechten van de Champions League kwijtgeraakt aan RTL, maar daar komt de Europa League voor in de plaats. Dat toernooi heeft RTL dan weer verloren. Nu is ook bekend op welke zender Talpa het toernooi gaat uitzenden: de traditionele mannenzender Veronica.

Voetbal naar Veronica

Toen de Champions League in 2015 in handen kwam van SBS, werd besloten om het toernooi uit te zenden op SBS 6. Na één seizoen werd er echter al gekozen voor een verhuizing naar Veronica. Na vier seizoenen op Veronica, besloot Talpa vorig jaar om het voetbal weer naar SBS 6 te verplaatsen. “We willen zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten.”

Na één jaar stopt SBS 6 alweer als voetbalzender, want de Europa League zal komend seizoen dus op Veronica te zien zijn. Die zender is tevens de thuisbasis van het populaire voetbalprogramma Veronica Inside, waarin Johan Derksen nog één seizoen zijn opwachting zal maken voor hij definitief stopt met televisie.

Kijkcijferboost

Veronica zal dankzij de Europa League een kijkcijferboost krijgen, net als SBS 6. Het verplaatsen van het voetbal naar SBS 6 was namelijk geen groot succes. Vaak scoorde de originele programmering, bijvoorbeeld Chateau Meiland, veel beter dan een wedstrijd tussen twee buitenlandse clubs.

RTL gaat de Champions League uitzenden op mannenzender RTL 7.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Talpa verhuist het voetbal weer terug naar Veronica. Een goede zet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen