Champions League verhuist van Veronica naar SBS 6

Talpa Network verhuist de Champions League van mannenzender Veronica naar familiezender SBS 6. De eerste wedstrijd na de gedwongen coronastop is op 7 augustus. Dat heeft een woordvoerder van Talpa zojuist laten weten. Het is een opvallende stap om het voetbal weg te halen bij Veronica, omdat die zender zich juist op mannen richt en ook de voetbaltalkshow Veronica Inside uitzendt. De zendergroep hoopt hiermee te bereiken dat er meer mensen naar het toernooi gaan kijken.

Marco Louwerens, directeur televisie bij Talpa, legt uit: “Zeker na de periode van de gedwongen stop, willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit geweldige toernooi. Om die reden hebben we besloten de Champions League op onze grootste zender, SBS6, uit te zenden.

De wedstrijden van het prestigieuze toernooi, dat in Lissabon wordt uitgespeeld volgens een knock-out systeem, worden in augustus hervat. “Samen met een grote schare voetbalfans ben ik enorm blij dat we dit toernooi met de allerbeste clubs weer kunnen gaan programmeren.

In de UEFA Champions League worden nog vier achtste finales gespeeld. RB Leipzig, Atlético Madrid, Atalanta en Paris Saint-Germain zijn al door naar de kwartfinales.

Het speelschema van het internationale knock-out toernooi ziet er als volgt uit:

– 7 en 8 augustus: achtste finales
– 12 tot en met 15 augustus: kwart finales
– 18 en 19 augustus: halve finales
– 23 augustus: finale

De rechten van de UEFA Champions League liggen sinds vorig jaar bij Talpa Network. Het bedrijf heeft hiermee de eerste uitzendkeuze uit de verschillende wedstrijden.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen