Champions League verhuist van Veronica naar SBS 6

Geplaatst op wo 01 jul 2020 om 12:05

Talpa Network verhuist de Champions League van mannenzender Veronica naar familiezender SBS 6. De eerste wedstrijd na de gedwongen coronastop is op 7 augustus. Dat heeft een woordvoerder van Talpa zojuist laten weten. Het is een opvallende stap om het voetbal weg te halen bij Veronica, omdat die zender zich juist op mannen richt en ook de voetbaltalkshow Veronica Inside uitzendt. De zendergroep hoopt hiermee te bereiken dat er meer mensen naar het toernooi gaan kijken.

Marco Louwerens, directeur televisie bij Talpa, legt uit: “Zeker na de periode van de gedwongen stop, willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit geweldige toernooi. Om die reden hebben we besloten de Champions League op onze grootste zender, SBS6, uit te zenden.

De wedstrijden van het prestigieuze toernooi, dat in Lissabon wordt uitgespeeld volgens een knock-out systeem, worden in augustus hervat. “Samen met een grote schare voetbalfans ben ik enorm blij dat we dit toernooi met de allerbeste clubs weer kunnen gaan programmeren.

In de UEFA Champions League worden nog vier achtste finales gespeeld. RB Leipzig, Atlético Madrid, Atalanta en Paris Saint-Germain zijn al door naar de kwartfinales.

Het speelschema van het internationale knock-out toernooi ziet er als volgt uit:

– 7 en 8 augustus: achtste finales
– 12 tot en met 15 augustus: kwart finales
– 18 en 19 augustus: halve finales
– 23 augustus: finale

De rechten van de UEFA Champions League liggen sinds vorig jaar bij Talpa Network. Het bedrijf heeft hiermee de eerste uitzendkeuze uit de verschillende wedstrijden.

Foto: SBS
80 Reacties op “Champions League verhuist van Veronica naar SBS 6”


 1. Minder of Mirjam

  Wat dom! Veronica was nou de enige zender van Talpa die de boel op orde had, en de kijker wist het voetbal echt wel te vinden.

  Zo zie je maar weer dat Talpa dus totaal geen benul heeft van TV maken en John de Mol een waardeloze zendermanager is.

 2. Boris

  Definitief einde Veronica Inside.

 3. Mart

  Definitief einde Veronica

 4. Dartsfan

  Wat een onzin, wordt de reguliere programmering van SBS6 hiervoor dus continu onderbroken, en heeft Veronica helemaal geen goede kijkcijfers meer.

 5. John

  Minder of Miriam

  Alweer commentaar op Talpa je moet er wel ‘n
  verschrikkelijke hekel aan hebben
  Dom ben je echt zelf iemand die voetbal wil zien zoekt
  dat gewoon op !!!!!!!!!!!!!

 6. Harry van Oranje

  Hahahaha. Geen Nederlandse voetballer praat natuurlijk met Veronica. Interviews met SBS 6 plopkap? Wat een grap

 7. Sander

  “… willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit geweldige toernooi.”

  Wat een onzin. Een voetbalfan weet het voetbal echt wel te vinden, en als ik niet uit mezelf niet naar Veronica zap om voetbal te gaan kijken dan ben ik waarschijnlijk niet geïnteresseerd. Een move naar SBS6 gaat daar zeker geen verandering in brengen.

 8. Morten

  Verwarrend allemaal. Alsof de kijker niet zelf slim genoeg is om op het juiste kanaal af te stemmen als men voetbal wil kijken.

 9. bjornrdam

  Betreft alleen deze rondes nog op SBS6. Ivm herhalingen zenden ze liever dit uit in combinatie met Linda’s Zomerweek.

  Het nieuwe seizoen volgt weer op Veronica.

 10. JobF

  Vreemde actie. Hoe gaan ze dat doen met Hart van NL en shownieuws? De 21:00 wedstrijd is pas om 23:00 afgelopen en er is ook nog een nabeschouwing tot 23:30.

 11. Atmos

  Dit is paniekvoetbal … SBS6 krijg er hogere kijkcijfers door maar dat heb je als zender altijd met voetbal.
  Het had beter geweest als ze dit met andere programma’s hadden gedaan.
  Voetbal is voor veronica het hart van de zender waar veel om heen wordt gebouwd maar ja het mag niet zo zijn ….

 12. Ron

  Dit is enkel tijdens deze Champions League ga ik vanuit, dit is niet regulier. En in de zomermaanden hebben ze toch niets beters uit te zenden dan herhalingen op 6, dan is dit een mooie oplossing zo.

 13. JobF

  @bjornrdam hoe weet je dat?

 14. Minder of Mirjam

  John
  wo 01 jul 2020 om 12:14

  Je kan mijn naam niet eens spellen, Sjon.

  Veronica werd DE voetbalzender, en nu wordt het voetbal weer weggehaald om de totaal ineen gestorte kijkcijfers van SBS6(% marktaandeel) op te krikken.

  Wanhoopspoging.

 15. kritisch avro-lid

  Oftewel capitulatie. Veronica wordt een zender in de marge zonder aansprekende programma’s meer. De zender hoopt hier meer kijkers te bereiken. Welke kijkers? Kijkers die de tv en de afstand niet kunnen bedienen en waar de tv standaard op SBS 6 staat? Talpa moet zich gewoon op twee zenders richten. SBS6 en nog eentje….naar SBS 9 kijkt geen hond en mutsenzender NET5 jaagt ook meer kijkers weg dan dat het aantrekt

 16. Sander

  Gewoon stoppen met Veronica. Dan beter zorgen dat je twee goedbekeken zenders hebt dan vier zenders waar geen hond naar kijkt.

 17. J

  Is het alleen om dit seizoen af te maken en blijft het nieuwe seizoen op Veronica? Dat wordt niet duidelijk nu. Voorheen zijn ze er bij SBS6 mee gestopt omdat dan programma’s zowat om de week onderbroken worden en Hart en Show daardoor ook nog later begonnen. Ik denk dus dat alleen in Augustus dit op SBS6 te zien zal zijn.

 18. Nelson

  Juiste zet in deze coronatijdperk.

  RTL4 heeft alleen maar herhalingen tot zeker eind van het jaar.

 19. Fred

  Het begin van het einde.

 20. Ron

  @J: tot die conclusie kom ik ook want anders kun je Veronica net zo goed opheffen.

 21. .WEST*

  doorgaans gaat Veronica en Net 5 de bij zenders van RTL voorbij
  Dus zo slecht is dat niet

 22. 456

  Puur om de marktaandelen wat op te krikken, maar erg stomme actie.

 23. P.pap

  Jammer,was juist blij dat SBS 6 geen voetbal uitzond

 24. MolTalk

  Wanhoopsdaad.

 25. .WEST*

  volgens mij zijn er andere plannen met Veronica in voorbereiding
  maar John speelt met zijn rente, en niet met zijn kapitaal , en laat nooit zijn achterste tong zien , hij is sluwer dan wij allemaal denken!

 26. JobF

  Hoe het nu in de schema’s staat zijn Hart van NL en shownieuws dan van 23:15 tot 12 uur.

 27. Internet trol

  Eerst op SBS6, toen naar Veronica en nu terug naar SBS6. Dit is de Champions League van het paniekvoetbal!

 28. Mark

  In Duitsland komt de CL al jaren op het hoofdpodium, dus natuurlijk hoort dat op 6 als je bij elke wedstrijd boven de 1 miljoen zit. RTL doet hetzelfde door Expeditie Robinson op 4 te zetten. Misschien moet Ome John de Formule 1 ook even binnenhalen. Haalt op RTL Duitsland ook altijd hoge kijkcijfers, kan op SBS 6 ook met een talkshow erbij waarin Max de hemel in wordt geprezen.

  Maar de CL zat toch al eens bij SBS 6? en toen zonden ze HvNL op NET 5 ofzo uit, ook zoiets doms. Mensen moeten maar wachten tot 23:00 voor HvNL, zo relevant is die rubriek overigens ook weer niet. Als men het wil zien blijven ze echt wel wachten tot 11 uur en met een NL club als lead-in heb je ook nog eens een gigantisch marktaandeel voor HvNL erna.

 29. JobF

  De laatste 2 afleveringen van We Want More verhuizen naar zondag 20:30 en duren maar een uurtje (hoe het er nu in staat) de afleveringen van 7 augustus en 14 augustus

 30. Mark

  Ik denk dat Ome John VI op SBS 6 ook wel ziet zitten. Door die rel van afgelopen weken zouden ze best wel eens 1 miljoen vaste kijkers kunnen houden. Dat wil Ome John op de maandag van 6 ook wel 2 uur lang, en zeker op vrijdag, daar kan het ook wel 700.000 – 800.000 halen i.c.m. Komt Een Man… om 22:)) uur. Alleen zit je wel met de naam Veronica Inside… Dus ik denk toch dat het dan beter op Veronica zou passen. nabeschouwingen van CL kunnen trouwens met gemak op Veronica onder de noemer VI, met andere samenvattingen erbij tussen 11 en 12 uur.

 31. .WEST*

  vind het trouwens een goede zet, zo pak je de concurrent aan .en voor de kijker die van voetbal houdt maakt het niets uit op welke zender het uitgezonden wordt !
  Of dacht je dat de AJAX fans naar een RTL – of NPO programma zouden kijken als Ajax -Barcelona op SBS6 te zien is? Wie dat denk is niet helemaal in orde !

 32. Mark

  @ JobF

  Uurtje We Want More maar? Zeker halve finale met zo’n 8 deelnemers en elk 1 liedje en in de finale 4 deelnemers met elk 2 liedjes (2e liedje duet met één van de juryleden of een andere gastartiest). En dan krijg je een soort van coronaversie zoals bij The Voice Kids finale zeker? Is het live? Zou wel mogelijk kunnen zijn en dan de kijkers thuis mee laten beslissen. Uitslag in Shownieuws om 22:50 uur. Ik zou er een happening van maken als ik SBS 6 was zodat je boven de 1 miljoen kijkers zit. RTL 4 heeft dan wel 1 Tegen 50, is moeilijk tegen op te boksen.

 33. Ben

  Ik zie die voetballers al knielen tijdens de champions league hymne…..
  En ik zie tweehonderdduizend sbs kijkers naar hun afstandbediening grijpen.

 34. Anti-racist

  Idioten. Ze hebben daar kennelijk niks beters te doen. Mensen kijken voetbal of geen voetbal. Dat laten ze echt niet afhangen op welke zender het wordt uitgezonden.

 35. Chiel

  Familiezender, mannenzender, vrouwenzender, zender met afdankertjes en herhalingen. Echt goed die duidelijke profielen bij Talpa. *einde sarcasme*

 36. CB

  Ik weet niet waarom, maar ik heb het gevoel dat Veronica TV in een soort sterfhuisconstructie is beland.

 37. hahaha

  Doodsteek voor reguliere uitzendingen op SBS6, die worden natuurlijk weer verschoven waardoor de kijkers helemaal weglopen.

 38. aldus

  De CL is al betaald, dat kost niets extra’s. Dus gaat het om marktaandeel en nemen ze voor lief dat SBS6 geen herkenbare programmering meer overhoudt. Veronica volplempen met films en herhalingen. CL is in augustus en begint weer in september, met Ajax. Dus dat programmeert lekker door tot begin december. Waarschijnlijk halen ze hogere grp’s via SBS6 dan via Veronica, zeker als Ajax voetbalt, want daar kijken altijd meer vrouwen naar dan naar welke andere club dan ook. Maar mocht VI niet meer doorgaan dan is Veronica weer overleden, of heeft Erland daar plannen mee? Spannend.

 39. Chelsey

  Eindelijk! En nu VI verhuizen naar hoofdzender 6! Een Hoofdzender moet sport, (ANP) nieuws, actualiteit, infotainment, entertainment, shownieuws, regionieuws, documantaires, film, Nederlandse commedie én een dagelijkse (VI) talkshow bieden. Nu alvast pilots gaan maken zonder Wifred G. met verschillende bezettingen om te kijken wat wel kan werken wat betreft chemie, eventueel met presentatoren die nog niet bij Talpa Network werken. Team René en Johan zou het met W. Kieft moeten proberen, klinkt gek maar Wim zou wel eens een verborgen talent hiervoor kunnen hebben. Bobo’s die de afgelopen jaren er niets van gebakken en erg veel gekost hebben eruit schoppen, in elk geval doorgaan met Galjaard, Römer en Louwerens. Galjaard zou gewoon weer één van de zenders onder de hoede moeten nemen: talpa 6, Louwerens: Veronica 8. Römer zou als algemeen directeur de zenders meer smoel kunnen geven en ze tegelijkertijd toch onder één Talpa geheel kunnen brengen. Het Nederlandse medialandschap bestaat gewoon simpelweg uit Talpa, NPO en RTL. Römer is erin geslaagd om de NTR onder zijn leiding omroep NTR iets meer smoel te geven binnen de NPO wat behoorlijk is gelukt. Dat is iets wat hij denk ik goed kan.

 40. JobF

  @Mark de finale heeft 12 deelnemers maar is net zoals de halve finales opgenomen in een lege studio. Dus dat is sowieso minder sfeervol. Hoe de Halve finale gaat is niet bekend maar in de eerste 3 afleveringen zijn er al 20 naar de halve finales.

 41. Ronnie

  Bijzonder move. Als VI nu ook niet terug zou keren, kan Veronica als zender meteen de vuilnisbak in. Een paar sitcoms en een paar TV series en films, meer is het dan niet. Ook een tijdje terug werd Veronica nog als DE sportzender aangewezen en nu is dat SBS6?

 42. Robert

  Geleuter van Marco, Veronica is nu besmet, dit is om de adverteerders een beetje tegemoet te komen, die kunnen dan gewoon zeggen we adverteren bij Veronica niet meer. Nu Derksen en co nog weg dan kunnen alle oude films weer programmeren.
  Dan is er niks meer over van Veronica.

 43. Johm

  Met andere woorden einde van de zender Veronica

 44. Mark

  Dus op 12-8 en 18-8 gaan de hh van Paleis Voor Een Prikkie, Flirty Dancing, Steenrijk Straatarm en Waar Is De Mol niet door? Tip voor SBS 6: op 5-8 en 19-8 dubbele aflevering van Paleis en op 11-8 en 25-8 dubbele aflevering van Steenrijk. HH van Waar Is De Mol en Flirty Dancing helemaal schrappen, want dar kijkt geen hond naar, was bij de eerste uitzending al zo. Net als de programma’s van gisteren: Down Met Johnny en Niets Liever Dan Een Kind horen nier herhaald te worden. Alleen programma’s in de zomer herhalen die bij de eerste keer al boven de 750.000 kijkers zaten.

 45. boerenverstand

  Start van de ontmanteling van Veronica als bezuiniging binnen Talpa. Populaire programma’s zoals de sport naar SBS6. Het handjevol nog niet uitgemolken series en films naar Linda.tv (Net5). Veronica magazine wordt ook omgedoopt naar Linda.tv. Tv Film kan voorlopig als mannenvariant van het programmablad Linda.tv blijven.
  De nog paar populaire Veronica-radioprogramma’s gaan naar Radio10 en Radio538.

 46. Nelson

  Alle Talpa haters hebben een obsessie met ZEER ziekelijke vormen.

 47. Dartsfan

  Heel raar we want More dus verplaatsen én inkorten, hart van Nederland en shownieuws veel te laat laten beginnen, dinsdag en woensdag de herhalingen steeds weer een week onderbreken. Ik vind het allemaal heel onhandig

 48. boerenverstand

  Ik bedoel natuurlijk Totaal tv, niet TV Film.

 49. boerenverstand

  @Nelson: ik weet niet wie je met Talpa-haters bedoeld. Ik vind het wel en slimme stap van Talpa, en gun Talpa ook alle succes. Wat heb ik aan minder tv- en radiozenders? Bij de NPO en RTL en ook kleinere groepen als Discovery gaan ongetwijfeld ook klappen vallen, dus laat wat over blijft, vooral aantrekkelijk zijn.

 50. StefanV

  “Dit was de eerste helft. De tweede helft ziet u straks, integraal, na Hart van Nederland”…

 51. Amunet

  @Boerenverstand je praat onzin… Veronica Magazine heeft niks met Talpa/of de Talpa zender die Veronica heet te maken. Dat is DPG Media/Persgroep

 52. Drs. Vijfje

  Aldus Marco Louwerens, marionet directeurtje televisie bij Talpa.

  Denk je nou echt dat mensen Veronica niet weten te vinden? Gewoon niet toegeven hoor en lekker bij je verhaal blijven. Prikt natuurlijk ook niemand doorheen. Geef nou gewoon aan waarom.

  Begint inmiddels een beetje op ‘de nieuwe kleren van de keizer’ te lijken.

 53. Pjotr

  Dit is een natuurlijk een trucje van Talpa om de vrienden van Nestlé, Gilette, Gamma, Albert Heijn etc gewoon weer te laten adverteren rondom voetbal. Deze clubs willen niet meer adverteren op Veronica. Dus dan schuiven ze het voetbal even naar de grote broer, en dan kan de grootgrutter uit Zaandam gewoon weer de commercials aan de doelgroep vertonen.
  Ik ben overigens benieuwd wie de analyses en voorbeschouwingen gaat doen. Derksen? Kieft? Genee als aangever?

 54. Guttegut

  Veronica opheffen dan maar. Behalve de 250e herhaling van de Big Bang Generation heeft dan echt nul bestaansrecht meer.

 55. JobF

  @Mark We Want More toch gewoon 2 uur maar dan op Zondag de laatste 2 afleveringen

 56. Daantje

  Zodat de mannen het niet meer kunnen presenteren?

 57. CB

  Mja, op de zoveelste herhaling van Big bang bong (of hoe dat flutprogramma ook mag heten) zit ik inderdaad ook niet te wachten.

 58. Realist

  Door dom beleid van achtereenvolgens: Vereniging veronica, rtl,sbs,en john de mol wordt een ooit mooi merk definitief om zeep geholpen. Jullie worden bedankt

 59. Bart

  @Sander Veronica is nou net het merk waar ze niet mee moeten stoppen maar juist moeten uitbouwen. Met merk SBS, daar moeten ze mee stoppen. Het staat voor niets, ze kunnen er buiten Nederland niets mee en aan het merk kleeft een negatief imago. Dat gaat nooit meer veranderen. Al gooit John de Mol nog 100x de programmering om.

 60. Amunet

  Nu halen ze het beste van Veronica weg wat blijft er over zonder voetbal? Een soort FOX maar dan alleen maar herhaling.

 61. Dartsfan

  @Job F, dus Dan zondag we want more van 20:30 tot 22:30? Dus dan stoppen ze 2 weken met de BBC natuurdocumentaires?

 62. RaymondVL

  “Zeker na de periode van de gedwongen stop, willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit geweldige toernooi. ” Kortom, volgens Louwerens zijn de meeste kijkers zo dom en/of debiel dat ze alleen voetbal kunnen kijken op SBS6 en niet via Veronica.

 63. By the way

  Dit is geen move voor de kijker, die wist Veronica prima te vinden voor Champions League. Typisch geval van eigen belang vanuit Talpa. Scheelt een hoop uitdagingen om in augustus iets fatsoenlijks te programmeren op SBS6. Op Veronica kun je altijd Die Hard nog een keer herhalen.

  En anders kijken we toch gewoon Champions League op Ziggo. Kiezen uit alle wedstrijden en geen flauwekul rond de wedstrijden.

 64. Jan van Eerten

  Ziggo heeft alle wedstrijden ook

 65. JobF

  @Dartsfan ja klopt. Op zondag 23 augustus is dan de CL finale en de week daarna begint het nieuwe tv seizoen weer dus de natuurdocumentaires en mr Frank visser is voor de laatste keer op 2 augustus

 66. Chelsey

  Veronica Inside kan als programma format gewoon onder dezelfde naam zowel uitzendingen verzorgen op 6 als op 8 dat hoeft geen probleem te zijn. De uitzendingen op 6 zou je bijvoorbeeld VI 6 of VI op 6 kunnen gaan noemen. VI op 6 zou in een later stadium langzaam kunnen worden uitgebouwd tot een dagelijkse talkshow. Het merk kan als basisconcept dienen voor de ontwikkeling van satelliet-programma’s rondom VI.

 67. JobF

  Breaking : DIT GELD OOK VOOR NA AUGUSTUS. Zegt iemand van de site Adformatie nadat hij dat nagevraagd heeft.

 68. M.

  John de Mol is goed in formats en zo. daar ligt zijn kracht, tuurlijk niet alles werkt maar zo gaat dat in die wereld. Wat John echt niet kan is een tv zender runnen en dat zou hij dus beter aan een ander kunnen overlaten. Zijn radio zenders doen het ook al slecht om nog maar niet te beginnen over zijn nieuwstak.

 69. Keto

  VI gaat na zomer ook naar SBS6, het schijnt dat Airen Mylene de presentatie gaat doen. John wilde meer diversiteit in het programma en om de adverteerders terug te krijgen werd er voor een vrouw van Surinaamse afkomst gekozen.

 70. Henk

  2 JobF: klopt, Showbizznetwork meld dit ook al. Dit is puur om zo kosten te drukken op hun najaarsprogrammering. Veronica word volgepompt met films en series

 71. Gaat niet lukken John, het imago van Pulpa/SBS is niet te koop

  Oh oh wat een paniek. Veronica is zonder de aso en geldgraaiers club van VI ook klaar.

  Pulpa is een niet gewenste zendergroep.

 72. aammehoela

  Word je als voetballiefhebber weer verplicht om hem op 6 te zetten. Hoop dan maar dat de tv de 6 nog heeft staan. Ik kijk echt werkelijk nooit naar 6.

 73. Jelte

  Ik mag toch hopen dat dit alleen voor de resterende wedstrijden van dit seizoen is… Ook al is dat een rare move, dat voetbal hoort normaal gewoon thuis op Veronica.

  En wat een gelul dat een familiezender sport moet bevatten. Hooguit dat bij WK/EK/OS een heel gezin naar sport kijkt, maar anders niet hoor.

 74. JobF

  Ik heb het nagecheckt : er zijn van begin augustus tot begin december maar 6 weken geen CL wedstrijden op dinsdag en woensdag. 2 weken begin september, 2 weken begin oktober en 2 weken begin november. Dat wordt lekkere kijkcijfers voor SBS 6.

 75. Klaus Partyhouse

  John zal wel denken dat zijn zender SBS6 toch wat originele content moet hebben in de tijd van herhalingen. Vandaar het voetbal, stel je voor dat SBS6 ook nog ten onder gaat dan blijft er helemaal niks meer over.

 76. Bart

  Ik BAAL hiervan als een stekker. Ik vind het altijd lekker kijken op Veronica naar het voetbal en dan krijg je dit…….. BALEN!!

  Veronica uitbouwen!

 77. Robert

  …en dan lekker shownieuws tijdens het voetbal, leuk man.

 78. Joop55

  Tja… om de adverteerders aan je kont te laten kleven kom je met een noodvordering. En dat is dan je best bekeken programma van het Talpa-imperium moven naar dé campingzender van Nederland.

  Ik geef Talpa nog 1,5 jaar, en dan is de rek er uit of doorverkocht.

 79. Dom

  Ach ja zo kun je het marktaandeel van de zender SBS6 tijdelijk kunstmatig omhoog brengen.

 80. Gondorf

  SBS6 is qua niveau een armoedige zender. ZiggoSport zendt trouwens ook de CL uit. En RB Leipzig gaat dit jaar de Champions League winnen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.