Erica Meiland bevestigt: ‘We pakken meer dan 1 miljoen per jaar’

Erica Meiland bevestigt dat zij en haar man Martien momenteel tot de best verdienende tv-sterren van Nederland horen. Ze vangen namelijk meer dan 1 miljoen euro per jaar met hun werk.

Erica Meiland © William Rutten

Het geld dat Erica en Martien Meiland verdienen met hun tv-werk, komt in hun BV terecht. Presentator Ronnie Overgoor vraagt haar in de talkshow 7DTV of dat een miljoenenbedrijf betreft. “Per jaar bedoel je? Dat kun je wel een miljoenenbedrijf noemen, denk ik, ja. Niet heel veel miljoenen hoor”, antwoordt Erica.

Boven de 1 miljoen

Ronnie: “Maar wel boven de 1, zeg maar?”

Erica: “Ja.”

Dochters Maxime en Montana zitten níet in dat bedrijf. “Die zitten niet in het bedrijf, maar ze krijgen wel een vergoeding voor het verschijnen in de serie, dus die sturen mij gewoon een factuur. Maxime stuurt een factuur en zo gaan er allerlei facturen heen en weer. Bij Martien en mij is alles 50/50, alleen de kinderen sturen een eigen factuur.”

Geen big spenders

Nu stroomt het geld binnen bij de Meilandjes, maar bij de televisie heeft iedereen een houdbaarheidsdatum. En met name realitysterren gaan niet bijzonder lang mee. “Het zal op een dag wel klaar zijn, ja. Als het zo ver is, dan heeft dat ook weer voordelen”, zegt Erica daarover.

Heeft ze zich op een eventuele tv-exit voorbereid? “Niet echt, nee. Hoe moet je je daarop voorbereiden?”

Door geld opzij te zetten, bijvoorbeeld. “Wij zijn toch geen mensen die heel veel geld hebben en het geld dat we verdienen stoppen we in ons huis. Dat is altijd het verstandigst.”

In eigen huis

Chateau Meiland wordt nu nog geproduceerd door Vincent TV Producties, terwijl ze de biografie van Martien in eigen beheer uitgaven. “Daar stond ons hoofd helemaal niet naar. Weet je hoe druk wij het toen hadden? Nee, nee…”

Willen ze hun soap na dit jaar ook niet zelf gaan produceren? “Het zou kunnen in de toekomst, ja. Het zou kunnen. Ons contract loopt eind dit jaar af, dus het zou kunnen dat we het anders gaan doen.”

Ronnie: “En je hebt nu een nieuwe BV opgericht die zelf ook televisie gaat maken?”

Erica: “Ja, dus het zou kunnen.”

7DTV

Het interview met Erica Meiland:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het contract van de Meilandjes loopt aan het eind van dit jaar af. Gaat hun salaris daarna stijgen of dalen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen