RTL Boulevard werkt aan diversiteit, Giorgio Hokstam nieuw deskundige

RTL Boulevard werkt eindelijk aan de diversiteit van het presentatorenteam. Er is gisteren een nieuw gezicht toegevoegd aan de deskundigencarrousel, namelijk radiomaker Giorgio Hokstam.

Giorgio Hokstam © RTL

Giorgio Hokstam, die recentelijk zijn radioprogramma op FunX verloor, is toegevoegd aan RTL Boulevard als muziekdeskundige. “Welkom Giorgio Hokstam, fijn dat je er bent, onze nieuwe muziekdeskundige. Mensen kunnen je kennen van Q, van SLAM, van FunX”, sprak presentator Eddy Zoëy.

Billie Eilish

Het eerste item van Giorgio ging over de Amerikaanse zangeres Billie Eilish, die een nieuw album heeft uitgebracht. “Ik ben niet per se de grootste fan van Billie Eilish. Ik vond het altijd een beetje moody, zwaar en ik dacht: wat moet ik er eigenlijk mee? Maar het is wel echt een meisje dat wat te vertellen heeft.”

Het viel Lex Uiting op dat Giorgio de voorbereidingen erg serieus neemt. Giorgio had namelijk talloze post-its in een boek over Billie Eilish geplaatst. “Je bent natuurlijk voor de eerste keer bij ons, hartstikke gezellig. Ik zie hier dat je hier allemaal briefjes tussen hebt gedaan (notities in een boek over Billie Eilish, red.). Wat is dat?” Nou, post-its dus.

Wit Boulevard

Het team van RTL Boulevard is, in tegenstelling tot het team van Shownieuws, ontzettend wit. Het gebeurt in de media vaak dat diversiteit wordt gepropageerd, terwijl de eigen redacties enorm homogeen zijn. Giorgio Hokstam is momenteel de enige Boulevard-deskundige van kleur. De andere muziekdeskundige van het programma is Frank Dane.

Enige tijd geleden raakte Boulevard-deskundige Nikkie Plessen in opspraak, omdat ze een make-uplijn had uitgebracht die nauwelijks geschikt is voor donkere mensen. Kritische reacties daarover werden ijverig verwijderd door haar team. Zwak, vond Kassa-presentatrice Ciana Mayam dat.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen