RTL gaat gewoon door met opnames Mocro Maffia

RTL zet de opnames van de dramaserie Mocro Maffia gewoon door. De aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries, mogelijk door de ‘echte’ Mocro-maffia, heeft daar dus geen invloed op.

Mocro Maffia © Videoland

De afgelopen dagen is er op internet enige weerstand ontstaan tegen misdaadseries als Mocro Maffia, omdat die misdaad zouden romantiseren. Het ligt helemaal gevoelig nu misdaadjournalist Peter R. de Vries in het ziekenhuis aan het vechten is voor zijn leven na een moordaanslag op straat.

Mocro Maffia

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco heeft in elk geval geen behoefte meer aan de Videoland-hit. Hij wijst op de massale verontwaardiging over de aanslag op Peter. “De ­mocromaffia is dus in staat de burger te traumatiseren met zijn talrijke (huur)moorden”, schrijft hij.

Sylvain vervolgt: “Maar diezelfde burger wacht met smart op het vierde seizoen van de succesvolle serie Mocro Maffia waarvan de trieste helden elkaar in rap, wreed en uiterst gewelddadige tempo uitmoorden, lees ik.”

Recensies

Mocro Maffia is in recensies ‘een verfrissende en geloofwaardige serie’ genoemd en volgens het AD maakt ‘de connectie met de actualiteit het extra spannend’, tekent Sylvain op. “De serie is dus geliefd omdat ze actuele feiten (martelkamers, afgehakt hoofd, enzovoort) met fictie integreert.”

Sylvain wil er niets van weten. “Ik heb bewust geen minuut van deze ‘ongekend harde, kille en rauwe serie’ (AD) willen zien, waarin vulgaire straattaal de boventoon voert. Nog een vraag: gaan al die fans van de serie het ook ‘extra spannend’ vinden als in het vierde seizoen een journalist door het hoofd wordt geschoten?”

‘Ga eens deaud’

GeenStijl, dat de afgelopen dagen onder vuur ligt vanwege het publiceren van expliciete beelden van de zwaargewonde Peter R. de Vries, is dezelfde mening toegedaan.

“Laten we vooral eens stoppen met het overduidelijk alsook walgelijk romantiseren van die kudtcriminelen op Videoland (RTL) en NPO Start (Overheid). Ga eens deaud Mocromaffia, Penoza, Ferry, Vechtershart, Flikken Maastricht of hoe al die shouf shouf h*eren-series over crimineel tuig ook heten”, schrijft de roze opiniesite.

Opnames gaan door

RTL heeft er op dit moment echter voor gekozen om de opnames van het vierde seizoen van Mocro Maffia niet te staken. Producent Blue Circle is momenteel op zoek naar figuranten.

“Voor de opnames van Mocro Maffia zoeken wij voor aanstaande woensdag 14 juli nog mannen en vrouwen (20 tot 45 jaar oud) om te figureren als ouders/familie die kinderen ophalen van school. De opnames zijn in Amstelveen van 09:00 tot 19:00 uur. De vergoeding bedraagt 35 euro.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen