René van der Gijp misselijk van Eva Jinek ‘met haar natte k**je’

René van der Gijp heeft gisteren in zijn programma De Oranjezomer op een vrij schunnige wijze kritiek geuit op Eva Jinek. Hij memoreerde haar kritiekloze interview met Hillary Clinton uit 2018.

René van der Gijp en Eva Jinek © SBS, KRO-NCRV

Hillary Clinton liet zich destijds door Eva Jinek interviewen ter promotie van haar nieuwe boek. De presentatrice werkte toen nog bij de NPO en interviewde de oud-presidentsvrouw op locatie voor het programma Brandpunt. Aan het eind van het interview had Eva een soort ‘fangirlmomentje’ en dat leverde haar behoorlijk wat kritiek op.

Foto van Hillary

Eva rende plotseling naar een fotolijstje toe dat ze aan Hillary wilde laten zien. Ze heeft namelijk al sinds haar tienerjaren een foto van Bill en Hillary Clinton op haar nachtkastje staan, omdat die foto haar kracht zou geven. “Waarom heeft niemand Jinek behoed voor deze domme actie?”, luidde de kritiek.

Het kwam gisteren weer ter sprake in De Oranjezomer, toen het over de iets te amicale band tussen NPO-journalist Jort Kelder en Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet ging.

‘Natte k**je’

René vindt Jort fout bezig, maar vindt ook dat Eva zich destijds heeft vergaloppeerd. “Ik vond Eva al… Jezus, toen ze met dat natte k*tje naar die Hillary Clinton zat te kijken, zeg. Daar werd ik helemaal misselijk van joh. Ze had een foto waar dat mens een handtekening op moest zetten. Doe nou gewoon, joh. Doe nou gewoon.”

“Interview dat mens, weet je wel. Nee, dan gaat ze laten blijken dat het ook haar grootste idool is. Dan vind ik dat je dat mens al niet meer moet interviewen. Dan moet je zeggen: ‘Laat dat maar door een ander doen.'”

Wilfred Genee: “Een beetje objectief houden?”

René: “Ja, natuurlijk.”

Fragment

Het fragment van toen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Eva Jinek te ver ging met haar Hillary Clinton-adoratie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen