Promenade wilde Peter R. de Vries voor derde keer strikken

De satirische talkshow Promenade wilde Peter R. de Vries deze zomer uitnodigen om voor de derde keer op te treden in het programma. Dat vertelt maker Diederik Ebbinge in de Volkskrant.

Peter R. de Vries © Promenade

Peter R. de Vries heeft twee keer een verrassingsoptreden verzorgd in Promenade. De eerste keer kwam hij plotseling uit een doos met een rode strik eromheen lopen, de tweede keer bleek hij in een Ganesha-pak te zitten. Het zorgde voor hilariteit onder kijkers en zelf had Peter er ook wel plezier in.

‘Dit gaat hij nooit doen!’

Diederik Ebbinge herinnert zich nog goed dat hij Peter uitnodigde per e-mail. “Ik dacht: dit gaat hij nooit doen. Maar hij antwoordde binnen vijf minuten dat hij graag meewerkte en meldde het productieteam dat hij er absoluut niks voor wilde hebben.”

Wel verzocht Peter of de opnames klaar konden zijn voordat de wedstrijd van Ajax begon. “We prepareerden het zo dat we eerst dat stukje opnamen. Ik denk dat hij een half uur binnen is geweest.”

Derde optreden

Peter zat ook in de oudejaarsspecial van Promenade, waarin een parodie op The Masked Singer zat. De misdaadjournalist was daarin vermomd als Ganesha, waar hij later nog zijn excuses voor aanbood. “Hij nam het volledig voor eigen rekening. Dat vond ik tekenend voor hem”, aldus Diederik.

De redactie van Promenade had al een idee om Peter terug te laten keren in het nieuwe seizoen van Promenade dat 15 augustus begint, vertelt Ebbinge. Zijn laatste contact met Peter was na de jaarwisseling. Toen stuurde Diederik een foto waarop Peter met het Promenade-team poseert. “Toen ik die foto weer zag, draaide mijn maag zich even om.”

Knipoog van Peter

Het Volkskrant-artikel ‘De knipoog van Peter R. de Vries: een ode aan de zelfspot van de alomaanwezige tv-beroemdheid’, waarin een ode wordt gebracht aan Peters zelfspot, leest u hier.

Fragment

Peter in Promenade:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen