Jan Roos doodziek van coronavirus, wil nog steeds geen vaccin

Jan Roos voelt zich nog altijd doodziek door het coronavirus. Hoewel hij afgelopen week meermaals op het punt heeft gestaan om naar het ziekenhuis te gaan, wil hij nog steeds niets weten van een vaccin.

Jan Roos © RoddelPraat

Tijdens een werkvakantie met Dennis Schouten naar feesteiland Mallorca, heeft Jan Roos het coronavirus opgelopen. Vlak na hun terugkeer in Nederland bleken ze besmet. Waar het hen vorige week nog lukte om een aflevering van hun online programma RoddelPraat op te nemen, was dat gisteren niet mogelijk.

Bijna naar ziekenhuis

De gezondheid van Jan is na de aflevering van vorige week flink achteruitgegaan. “Het gaat niet goed met Jan. We hebben vorige week nog kunnen opnemen, maar ik zag toen al dat het niet goed ging met Jan. Ik was slecht, maar Jan was nog veel slechter. We waren toen net terug in Nederland, maar nu een week later…”, vertelt Dennis.

“Met mij ging het heel snel weer goed: een paar keer hoesten en door. Maar Jan werd zieker en zieker. Hij zit sinds we terug zijn in Mallorca in de slaapkamer van zijn zoon, die niet bij hem kan komen. Er zijn momenten geweest dat het zo slecht met hem ging dat er is overwogen om wel naar het ziekenhuis te gaan.”

‘Vrij stevige griep’

Jan zelf komt aan het woord in een videoboodschap. “Dennis heeft een paar dagen gekucht en gehoest en toen was hij van corona af, maar ome Jan is een dikke oude man, dus die heeft het lekker te pakken hoor. Ik dacht dat ik er nou wel van af zou zijn, maar het is inderdaad een vrij stevige griep. Je bent er niet heel erg lekker van, moet ik eerlijk zeggen.”

Op dit moment is Jan niet in staat om te werken. “Ik voel me echt een beetje beroerd al een paar dagen, maar dusdanig dat ik niet het gevoel heb dat ik een uitzending wil maken. Ik ben niet alleen veel vocht verloren, maar ook mijn humor. Ik zie de grap er niet meer van in.”

Geen vaccin

Viruswappies nemen Jan behoorlijk onder vuur. “Ik ben nu opeens, omdat ik ziek thuis ben met corona, een handlanger van Hugo de Jonge. Ik krijg berichten dat ik omgekocht ben om dit te doen en hand in hand met de overheid loopt en net doe of ik ziek ben, omdat ik mensen wil overhalen een vaccin te nemen. Nou, ik neem helemaal geen vaccin. Ook nu niet, nu ik hartstikke ziek ben. Dus waar hebben we het over?”

Waarom neemt hij geen vaccin? “Ik ben niet gevaccineerd en daar heb ik mijn redenen voor. Ik heb helemaal geen zin in lange discussies, maar ik heb het vaccin niet genomen. Dit is de tweede keer dat ik het heb. Ik dacht dat je na de eerste keer immuun was zoals ze zeiden, maar dat is dus ook niet zo.”

RoddelPraat

De hele reactie van Jan ziet u hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u moeite met mensen die zich bewust niet laten vaccineren en toch in het ziekenhuis belanden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen