Peter R. de Vries door het stof na optreden als hindoegod Ganesha

Peter R. de Vries betreurt dat hij maandagavond heeft opgetreden als hindoegod Ganesha in het satirische tv-programma Promenade. Hij biedt zijn excuses aan. Dat is te lezen op Twitter.

Peter R. de Vries © Promenade

Promenade had maandag een persiflage op de televisiehit The Masked Singer in de uitzending zitten en voor dat item was Peter R. de Vries gestrikt. Als de hindoegod Ganesha zong hij het liedje Banger Hart van Rob de Nijs. Aan het eind van het optreden zette Peter het olifantenhoofd van Ganesha af en onthulde hij zichzelf.

Excuus

Achteraf gezien heeft Peter er spijt van dat hij het hindoeïsme op deze manier heeft beledigd. “Deze week deed ik als ‘masked singer Ganesha’ mee aan een sketch in ‘Promenade’. Ik wist toen niet dat dit een God is. Het was geen moment – van niemand bij het programma – de bedoeling een religie of volgelingen daarvan te bespotten of te kwetsen. Excuus als dat wel zo was”, twittert hij.

Overigens wist Peter gisterenavond in RTL Boulevard al wel dat Ganesha een hindoegod is, maar toen bood hij zijn excuses níet aan. “Weet je wat Ganesha is? De god van de wijsheid en de kennis. Waarvan even akte, hè? Ha ha ha”, lachte hij nadat de beelden werden herhaald.

Reacties

Veel mensen reageren verbaasd op de excuses van Peter. “2020 het jaar dat niemand meer het vermogen heeft tot relativeren of tegen een grapje kan”, zegt de een. En de ander: “Het was hartstikke leuk, Peter. Geen excuses voor nodig.”

Andere mensen vinden het goed dat Peter zijn excuses aanbiedt. “Netjes Peter!”, zegt Nico bijvoorbeeld. En iemand anders: “Netjes Peter! Excuses aanvaard.”

De twitterende Daan vindt het vooral slordig van Peter. “Voordat ik me in een pak zou laten naaien, zou ik zelf eerst even gegoogeld hebben op de naam. Kleine moeite en voorkomt een onaangename verrassing.”

Fragment

Het bewuste optreden:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen