Olcay Gulsen reageert op felle kritiek na post over Peter R. de Vries

Olcay Gulsen reageert op de felle kritiek die ze heeft gekregen na haar discutabele post over Peter R. de Vries. Ze laat via showbizzwatcher FawryNotSawry weten dat ze het goed bedoeld heeft.

Olcay Gulsen © SBS 6

Het was zaterdagochtend toen Olcay Gulsen en haar partner Ruud de Wild op precies hetzelfde moment een statement naar buiten brachten via Instagram, waarin ze aandacht vroegen voor de vriendin van Peter R. de Vries. De vriendin waarvan het grote publiek echter totaal niet op de hoogte is. En daardoor zorgden ze, terwijl Peter in het ziekenhuis vecht voor zijn leven, voor flink wat speculaties.

Peter en Jacqueline

Peter R. de Vries is 35 jaar getrouwd geweest met Jacqueline, met wie hij twee kinderen heeft. Ze hadden een open huwelijk en daarnaast onderhield Peter diverse buitenechtelijke relaties. Dat Peter en Jacqueline acht jaar geleden in alle stilte zijn gescheiden, is voor veel mensen niet bekend.

Sterker nog: ook in de media wordt Jacqueline nog altijd omschreven als de vrouw van Peter. Dat is ook niet zo gek: Peter is daar tot mei nooit mee naar buiten getreden. “Nee, ben je mal. Daar ben ik niet van. Ik zorg ervoor dat ik buiten het roddelbladencircuit blijf en ik ga nooit naar premières of andere rodeloperparty’s”, zei hij toen in Vrij Nederland.

Liefdevolle relatie

De band met Jacqueline is altijd goed gebleven. Hij heeft haar, ook na hun scheiding, in interviews nog vaak omschreven als zijn vrouw. De afgelopen zes jaar zat hij echter in een liefdesrelatie met iemand anders. “Jazeker, ik heb een partner van wie ik veel houd”, zei hij daar in mei over.

Hij vervolgde: “En mijn ex-vrouw en ik zijn nog steeds goed met elkaar. Na een lang huwelijk zijn we op een zeker moment ieder onze weg gegaan. Daar heeft mijn harde werken natuurlijk wel iets mee te maken, maar ik wil niet zeggen: daardoor komt het.”

Olcay’s tweet

Dat interview met Vrij Nederland heeft de showmedia niet bereikt, dus weinig mensen weten van Peters precieze relatiestatus. Door Olcay Gulsen werden zij enorm in verwarring gebracht. Ze liet in haar statement weten dat het haar ‘ontzettend veel pijn doet’ dat Peters liefdespartner nergens genoemd wordt. Het leverde haar rake kritiek op.

Olcay reageert nu via FawryNotSawry. “Ik heb net Olcay gesproken over het hele gebeuren. Ik mocht niet de berichten online zetten, maar ik mocht wel even proberen uit te leggen hoe het wél zit. Zij heeft die post eruit gestuurd, omdat zij het heel erg vond dat Peter R. de Vries op dit moment een vrouw heeft, maar zij wordt weggezet als minnares.”

Verkeerd begrepen

Dat vond Olcay onterecht. “Dat deed Olcay zo’n pijn om te lezen. Ze probeerde die vrouw gewoon echt een hart onder de riem te steken, want die vrouw heeft het al zo intens zwaar. Nu wordt ze ook al weggezet als minnares. Ik denk dat Olcay oprecht goede bedoelingen had. (…) Ze probeerde gewoon iets goeds te doen, maar het werd compleet verkeerd begrepen.”

Showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, is niet onder de indruk. “Ik vind het heel lief dat FawryNotSawry het wil opnemen voor iemand, maar waarom gaat het hierover? Let’s not do this right now! Dat is het enige wat ik gewoon denk.”

‘Stuur een bloemetje’

Als Olcay het zo erg vindt voor die vriendin, dan moet ze een bloemetje en een kaartje sturen, zegt Yvonne. “Waarom ga je dat nou weer op social media posten? Je weet gewoon dat als je dit post – zo cryptisch en mysterieus – dat 80 procent van de mensen gaat denken: huh, what’s going on, wie bedoelen ze nou?! Ohh, interessant, juice!”

“Weet je wat het is? Al zaten er dertien vrouwen naast zijn bed, I don’t give a f*ck, I don’t give a f*ck, oké? Het is privé! En als je nou een BN’er bent die constant aandacht vraagt (…) dan is het iets heel anders dan iemand die zijn eigen leven heel graag privé wil houden. (…) Ik denk dat Peter het eerder zou waarderen om dit lekker on the low te houden.”

Fragment

De volledige reactie van Yvonne Coldeweijer ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen