NPO-duo wil Op1 vervangen: ‘Wij zijn beter dan die kleuterleiders’

Gijs Groenteman denkt dat hij en collega Marcel van Roosmalen veel geschikter zijn om een late talkshow op NPO 1 te maken dan de huidige presentatieduo’s van Op1. Dat zegt hij in de Volkskrant.

Media Inside © Arjen Rienks

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen presenteren samen de talkshow Media Inside op NPO 3, maar ze hebben naar eigen zeggen meer in hun mars. “Ik denk dat als je ons vijf dagen per week een programma zou geven, waarin ik kan interviewen en hij kan verstoren, dat dat fantastisch zou kunnen worden”, zegt Gijs in de krant.

Kleuterleiders van Op1

Ze zouden een beetje pit terugbrengen op televisie, aldus Gijs. Dat mist hij nu een beetje bij de huidige talkshows. “Ik denk dat ik spannender kan interviewen dan Renze Klamer, Margriet van der Linden en dat hele stel kleuterleiders van Op1, en dat Marcel zo’n programma spectaculair zou kunnen maken.”

Gijs bedoelt dit serieus. “Denk je dat het onzin is? Vroeger dacht je toch nog wel eens: wie zou er vanavond bij Barend & Van Dorp zitten? Of bij DWDD? Je was benieuwd. Nou, those days are over”, zegt hij. “Jezus Christus, wat zou ik graag een écht leuke talkshow willen maken.”

Amateuristisch

Het enige probleem is dat Gijs dé autoriteit op het gebied van tv-meningen tegen zich heeft: Angela de Jong. Zij riep namelijk al dat Gijs eruit moet bij Media Inside. En ook Telegraaf-Angela Rob Goossens heeft die mening.

Hoe kijkt Gijs naar zichzelf? “Eh, lerend. Dat gestaar van mij in die autocue zag er ongemakkelijk en amateuristisch uit. Mijn moeder heeft me nog autocue-les gegeven, kun je nagaan.”

Hanneke

Gijs doelt op zijn bekende moeder Hanneke Groenteman. Volgens haar was het een kantelpunt in hun relatie toen Gijs haar om advies vroeg. “Omdat ik verder nooit wat van haar aanneem, vindt zij. En dat klopt ook wel.”

“Maar hiervan dacht ik: jij bent hier beter in dan ik, dus waarom niet. Ze zei dat ik meer met mijn hoofd moest bewegen. En dat je je op televisie altijd een beetje moet aanstellen.”

Interview

Het Volkskrant-interview met Gijs Groenteman kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen