Dries Roelvink haalt uit naar Jeangu Macrooy: ‘Met z’n kinderliedje’

Dries Roelvink vindt dat Jeangu Macrooy met een belachelijk liedje naar het Eurovisie Songfestival is gegaan. Sterker nog: de Ik Kom Ik Kom Eraan-zanger dacht aanvankelijk zelfs dat het een grapje was.

Dries Roelvink en Jeangu Macrooy © NPO

Het liedje van Jeangu Macrooy, Birth of a New Age, ook wel bekend als het broccoli-liedje, viel totaal niet in de smaak bij Dries Roelvink. “Ik dacht dat het een grap was. Dat meen ik echt. Ik vind het een heel lieve jongen en een leuke zanger, maar toen ik dat liedje hoorde, dacht ik: is dat nou een kinderliedje of wordt dat nou echt de inzending?”

Plank misgeslagen

Maar toen werd het echt de inzending, vervolgt Dries. Hij kon het niet geloven, omdat het liedje volgens hem helemaal niet thuishoort op het Eurovisie Songfestival. “Vind ik niet. Als ik kijk naar dit jaar, waren Italië en Frankrijk mijn favorieten”, vertelt hij aan Telegraaf TV.

Jeangu heeft de plank volledig misgeslagen, vindt Dries. “Waar ik van hou is een personality die een liedje zingt en dan hoeft er niet te veel omheen te gebeuren.”

Wandelgangen

Dries doet een poging om de volgende inzending van het Songfestival te worden. Hij werkt al aan een liedje. “Een nummer dat heel orkestraal begint, dan komt er een klein pianootje en dan zien we Dries oplopen, die begint klein te zingen en in het refrein pakken we uit. Dan komen de strijkers en blazers erbij. Je weet niet wat je hoort.”

De concurrentie is niet mals. “Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Maan een serieuze kandidaat is. Nou ja, als zij het zou worden, dan heb ik er vrede mee. Een mooie jonge zangeres. Maar dan laat ik alsnog mijn lied horen en dan zullen veel mensen zeggen: ‘Was dat liedje van Dries nou niet mooier?’ Dat kan gebeuren.”

Knappe jongens

Telegraaf-journalist Jan Uriot heeft Dries getipt om samen met zijn zoons naar het liedjesfestijn te gaan. “Het zijn knappe jongens, maar ik hoef er niet over te beginnen. Ik krijg ze niet achter een microfoon. Ik heb met Dave ooit een duet opgenomen, dat was de leader van onze reallifesoap.”

“Maar hij wil er niets meer van weten en voelt zich totaal geen zanger”, vervolgt hij. “Als je mijn lied zou horen, denk je ook: daar horen die twee jongens ook niet bij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen