Frans Bauer totaal niet eens met kritiek Angela de Jong

Frans Bauer is het totaal niet eens met de kritiek van Angela de Jong dat hij niet geschikt zou zijn voor maatschappelijk betrokken programma’s. Hij wil zich niet beperken tot amusement.

Frans Bauer en Angela de Jong © RTL, NPO

Met zijn laagdrempelige muziek legt Frans Bauer de verwachtingen niet heel erg hoog. Zijn werkgever RTL 4 zet hem dan ook vooral op makkelijk amusement. Toch maakte Frans vorig jaar ineens het maatschappelijk betrokken Goed Voor Elkaar, waarin hij mensen ontmoette die iets goeds doen voor onze samenleving.

Felle kritiek van Angela

Tv-recensent Angela de Jong was totaal niet onder de indruk. “Goed voor Elkaar klinkt op papier best leuk. Maar Frans die als een soort Alice in Wonderland door de hulpverlenerssector huppelt, werkt in de praktijk niet”, sneerde ze in haar AD-column.

Angela geloofde best dat Frans al die hulpverleners bewonderde, “maar de kijker heeft dit afgelopen jaren al in honderd verschillende vormen gezien”, merkte ze op. “En dan komt die verbazing van Frans heel wereldvreemd over en gaat die zelfs een beetje tegenstaan.”

Haar advies destijds? “Geef Frans alsjeblieft gewoon weer zo snel mogelijk een goed amusementsprogramma dat bij hem past.”

Frans oneens

Frans is het daar niet mee eens, vertelt hij in de Weekend Zomerspecial. “Nee hoor. Ik denk dat ik heel bijzondere tv heb laten zien. Ik denk dat er weinig presentatoren zijn die dat op die manier doen; in en trauma-helikopter stappen, en thema’s aangrijpen die er écht toe doen in de maatschappij”, zegt hij.

Hij is júist geschikt voor maatschappelijk betrokken programma’s, vindt Frans. “Ik vind dat Goed Voor Elkaar erg goed past bij mij. Dat heeft zich ook bewezen, want er hebben ontzettend veel mensen naar gekeken.”

Geen vervolg

Goed Voor Elkaar was niet bepaald een kijkcijferhit, dus er komt ook geen vervolg. Toch zou Frans graag weer zo’n soort programma maken. “Zeker wel, want dat zijn dingen die ik ontzettend mooi vind. Het échte leven belichten is het mooiste wat je kunt doen.”

Dit najaar begint Frans met zijn nieuwe muziekprogramma Tour de Frans. Hierin reist hij met rapper Donnie, Jan Dulles, Angela Groothuizen, Berget Lewis, Jamai Loman en Danny de Munk met een bus door Nederland.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Frans Bauer graag in maatschappelijk betrokken programma's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen