Frank Dane: ‘Angela de Jong moet lekker doen wat ze wil’

Frank Dane is niet bang voor Angela de Jong. Als ze een column over zijn presentatiedebuut op SBS 6 wil schrijven, dan moet ze dat volgens hem lekker doen. “Dat zou ik grappig vinden.”

Frank Dane © William Rutten

De nieuwe zaterdagavondshow Beat Me van Frank Dane begon afgelopen zaterdag met een magere 415.000 kijkers. Angela de Jong heeft er nog geen column over geschreven. Dat zou de presentator naar eigen zeggen hilarisch vinden. “Ze moet lekker doen wat ze wil, maar ik zou dat erg grappig vinden”, zegt hij in Veronica Superguide.

Sterren van de hemel

Maar wat als het stukje van Angela negatief is? Iedereen weet dat zij presentatoren kan maken of breken. “Ja joh, dan zou ik denken: je hebt gelijk. Het is de eerste keer dat ik dit doe, wat verwacht je? lk geloof echt niet dat ik gelijk de sterren van de hemel sta te presenteren.”

Al met al lijkt het erop dat Frank geen ruzie gaat zoeken met Angela. Zijn broer Robert Jensen heeft wel een verschrikkelijke hekel aan de tv-columniste. Hij riep eind 2018 dat hij haar helemaal kapot wil maken. Ook riep Robert dat Angela een ‘smerige huidaandoening‘ zou hebben.

Beau en Chantal

Terug naar Frank: wie zijn zijn grote voorbeelden op tv-gebied? “Ik vind Beau van Erven Dorens heel goed. Chantal Janzen is fantastisch. En als je Winston Gerschtanowitz aan het werk ziet, dat is ook knap hoor. Dan realiseer je je in één keer dat presenteren een vak is.”

En wie vindt hij slecht? “Niemand. Dat zeg ik niet om politiek-correct te zijn, maar omdat ik me kan voorstellen dat het televisie ook leuk maakt als er niet alleen maar professionals op te zien zijn. Het is mooi als iemand een beetje karakter heeft en zichzelf is.”

Chateau

Tot slot: wat is zijn favoriete programma? “Als Chateau Meiland voorbijkomt, dan blijf ik hangen. Daar heb ik veel lol in.”

BEAT ME: The Five Knock-outs is morgenavond om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen