Sylvie Meis woest over uitspraken in Shownieuws: ‘Dit is onbeschoft’

Sylvie Meis is woest over de uitspraken die Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker woensdag heeft gedaan in het tv-programma Shownieuws op SBS 6. “Jij moet je heel diep schamen.”

Guido den Aantrekker en Sylvie Meis © Shownieuws, YouTube

Het is algemeen bekend dat Sylvie Meis in het verleden een strijd heeft gevoerd tegen kanker. Ze heeft deze week in het Duitse tijdschrift Bunte onthuld dat ze vanwege medicatie al op haar 31ste in de overgang is gekomen. En juist bij die persoonlijke ontboezeming plaatste Story-baas Guido den Aantrekker woensdag een kritische kanttekening.

Guido kritisch

Guido in Shownieuws: “Dat vind ik dus heel opmerkelijk, hè? Zij heeft tot een paar jaar geleden nog gezegd tegen alle media, ook in Duitsland, dat ze eigenlijk nog wel heel graag moeder wilde worden en een liefdesbaby wilde. Ze heeft natuurlijk een hele carrousel aan vriendjes gehad en bij elk nieuw vriendje sprak ze die wens wel uit, terwijl ze dus eigenlijk allang wist dat dat niet meer kon.”

Het stoort Guido behoorlijk. “Wij proberen als journalisten altijd op een eerlijke manier aan antwoorden te komen en die vragen wij ook. Als iemand je dan eigenlijk een beetje voor het lapje houdt door het elke keer uit te spreken, terwijl je weet dat het helemaal niet kan – wat heel pijnlijk voor haar is hoor, vergis je niet – dan vind ik dat wel opmerkelijk.”

Sylvie gekwetst

Sylvie weet niet wat ze hoort. Ze vindt het heel onbetamelijk van Guido. “Ik reageer eigenlijk nooit, maar jammer genoeg is het soms zo dat ik gedwongen word door personen die met zoveel domheid uitlatingen doen. Zoals nu Guido den Aantrekker die beweert dat ik zou hebben gelogen over het willen van een tweede kindje”, schrijft ze op Instagram.

Belachelijk, vindt Sylvie het. “Ja, ik ben met 31 vervroegd in de overgang gekomen door chemo en tamoxifen maar UITERAARD heb ik lang de hoop gehouden op een tweede kind. Ik heb vaak overwogen om bijvoorbeeld mijn medicatie te stoppen etcetera.”

‘Schaam je diep!’

Daar heeft Sylvie uiteindelijk niet voor gekozen. “De beslissing om dat uiteindelijk niet te doen had vele redenen waaronder de angst om weer ziek te worden. Dus NEE ik heb niet gelogen en jij, Guido den Aantrekker, moet je DIEP schamen om je ondoordachte en onbeschofte uitlatingen.”

“Niet alleen heb je mij ontzettend gekwetst maar met mij VELE vrouwen die door omstandigheden vervoegd in de overgang zijn gekomen.”

Guido reageert

Guido lijkt niet erg onder de indruk van het relaas van Sylvie. De Telegraaf heeft een artikel over Sylvie’s boosheid geschreven en daarover twittert hij: “Haha, als je ‘concurrent’ geen eigen nieuws heeft. De schoothondjes blaffen, de karavaan trekt verder.”

Op de vraag wat hij precies heeft gezegd, antwoordt Guido: “Letterlijk dat ik het opmerkelijk vind dat iemand in bijna elk interview bij elke nieuwe relatie ventileert dat ze droomt van een liefdesbaby, terwijl ze wist dat dit biologisch niet mogelijk meer was. Ze had andere vrouwen wellicht meer kunnen helpen door daarover open te zijn.”

Statement

Het statement van Sylvie:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen