Diederik Jekel verklapt: ‘Boulevard inderdaad naar andere locatie’

Diederik Jekel, de coronadeskundige van RTL Boulevard, verklapt tussen neus en lippen door dat RTL Boulevard inderdaad naar een andere locatie verhuist. Dat was nog niet door RTL bevestigd.

Diederik Jekel © RTL

RTL Boulevard ging zaterdag, vier dagen na de aanslag op medewerker Peter R. de Vries, niet door vanwege plannen voor een aanslag op het tv-programma, dat uitzendt vanaf het – kennelijk – levensgevaarlijke Leidseplein in Amsterdam. Ook zondag besloot RTL om niet live te gaan met Boulevard, toen ‘om het team rust te geven’.

Naar andere locatie

Het AD meldde gisteren dat RTL Boulevard ‘voorlopig niet meer‘ vanaf het Leidseplein wordt uitgezonden, maar dat wilde RTL niet bevestigen. “We doen vanuit veiligheidsoverwegingen geen verdere uitspraken over locaties en maatregelen.”

Diederik Jekel verklapt nu dat het programma inderdaad verhuist. Hij ergert zich aan mensen die zeggen dat Boulevard ‘zwicht’ voor criminelen. “Ik zie het als hergroeperen en daar is niets mis mee”, zegt hij. “Weldra zenden we weer uit vanaf een andere locatie. Zwichten is onzin.”

Trauma

Ook reageert Diederik op de aanslag op zijn Boulevard-collega Peter. “Wat er met hem is gebeurd is voorbij verschrikkelijk en een trauma voor hem, zijn familie, ons team, de journalistiek en de rechtstaat. Dierbare collega’s die met hem werken, hem goed kennen, stonden vlakbij toen het gebeurde.”

Toch gaat Boulevard door. “Ben trots op RTL dat ze voor onze veiligheid staan. Enorm trots op het team dat door wilt vechten. Al die bikkels. Op de redactie waar tientallen mensen elkaar met alles steunt. Dat we ons stinkende best doen om corona, de rechtstaat, de monarchie etc. te duiden.”

Jurkjes

Veel mensen verbazen zich op de plannen voor een aanslag op Boulevard, omdat het programma voor het grootste deel nergens over gaat, bijvoorbeeld als Leco van Zadelhoff en Nikkie Plessen aan de desk staan. “Natuurlijk gaat het ook over jurkjes, sandalen, taart en ‘triviale’ dingen. Dat is het leuke. Dat is het leven.”

“Soms is het vermakelijk, vaak serieus; gewoon alles wat ons bindt. Ik ben ook in ieder geval al 16 maanden trots op hoe we de pandemie verslaan. Naar eer en geweten.”

Twitter

Het hele Twitter-draadje van Diederik:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de RTL Boulevard-sterren de komende tijd nog ietwat angstig naar hun werk gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen