Voor tweede avond op rij geen RTL Boulevard: ‘Team krijgt rust’

RTL Boulevard is voor de tweede avond op rij afgelast. De uitzending van zaterdag ging al niet door vanwege een criminele dreiging en nu ziet de zenderleiding ook af van de zondaguitzending.

Bridget Maasland en Luuk Ikink © RTL Boulevard

Het is een buitengewoon turbulente week voor RTL Boulevard: na de dinsdaguitzending werd misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten en zaterdag kon de uitzending geen doorgang vinden vanwege een serieuze dreiging uit het criminele milieu. En dat heeft ook vandaag nog impact.

Rust voor Boulevard

Hoe is de situatie nu? “Er is vandaag uitgebreid gesproken met de autoriteiten en de Driehoek van Amsterdam. Door de extra veiligheidsmaatregelen was het mogelijk om vanavond weer vanuit Amsterdam uit te zenden, maar wij hebben zelf besloten vandaag het team van RTL Boulevard rust te geven”, aldus RTL.

Het is de bedoeling dat RTL Boulevard maandag weer van start gaat. “We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten. Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtstaat. Wij blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard.”

Nieuwe studio?

Het Boulevard-team laat zich niet de mond snoeren. “We zijn heel op het team dat met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad morgen weer oppakt. We willen iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen. Het is hartverwarmend en geeft ons kracht. Kracht wensen wij ook Peter en zijn naasten toe.”

Volgens het AD verhuist RTL Boulevard naar een andere studio. “We doen vanuit veiligheidsoverwegingen geen verdere uitspraken over locaties en maatregelen”, zegt RTL daarover.

Voor Hetzelfde Geld

Op de plek van RTL Boulevard wordt vanavond een herhaling van het programma Voor Hetzelfde Geld uitgezonden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat de onderwereld het nu kennelijk ook al gemunt heeft op RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen