‘RTL Boulevard ontsnapt aan aanslag met raketwerper’

RTL Boulevard is ontsnapt aan een aanslag met een raketwerper. De uitzending van zaterdag werd afgelast om medewerkers hiertegen te beschermen. Dat meldt NRC Handelsblad zojuist.

Marieke Elsinga © RTL Boulevard

Bronnen binnen het opsporingsapparaat verklappen aan NRC Handelsblad dat de politie berichten heeft onderschept van criminelen, waarin een aanslag op de studio van RTL Boulevard wordt besproken. Het plan was om met een raketwerper of automatische wapens het redactielokaal van het programma onder vuur te nemen.

Onvrede

De plannen om een aanslag te plegen op de studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam hebben volgens de krant te maken met onvrede over de berichtgeving van het programma.

“Er zou binnen de onderwereld groot ongenoegen bestaan over media-aandacht waarin de aanslag op Peter R. de Vries in verband wordt gebracht met zijn bijstand aan de kroongetuige die belastend heeft verklaard over de van drugshandel en liquidaties verdachte en gedetineerde Ridouan Taghi.”

Verhuizen

De politie Amsterdam en de gemeente Amsterdam willen geen commentaar geven. RTL heeft laten weten dat RTL Boulevard vanavond ook niet doorgaat, voor de tweede avond op rij.

Het plan is om RTL Boulevard maandag weer te hervatten, maar het is nog niet duidelijk of dat vanuit de studio aan het Leidseplein zal zijn. Volgens het AD gaat het programma in elk geval voorlopig verhuizen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat andere nieuwsmedia nu ook beter beveiligd moeten worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen