‘RTL Boulevard voorlopig weg van levensgevaarlijk Leidseplein’

Het programma RTL Boulevard vertrekt voorlopig uit de studio aan het levensgevaarlijke Leidseplein in Amsterdam. Dat meldt het AD na gesprekken met ‘meerdere bronnen’ in de tv-wereld.

Nikkie Plessen en Bridget Maasland © RTL Boulevard

Het Amsterdamse uitgaansplein Leidseplein is kennelijk niet meer onder controle te houden door de politie. Na de dinsdaguitzending van RTL Boulevard werd misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten en gisteren ging het programma voor het eerst in twintig jaar niet door vanwege een dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad.

RTL Boulevard vertrekt

RTL 4 ziet nu voorlopig helemáál af van uitzenden vanaf het Leidseplein, meldt het AD. “De live-uitzendingen van RTL Boulevard worden voorlopig niet meer vanaf het Amsterdamse Leidseplein uitgezonden”, aldus de krant. “Waar de redactie zich zal gaan vestigen is vooralsnog onduidelijk.”

Het gaat in elk geval om ‘de komende dagen’, aldus de krant. RTL zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd. Volgens RTL Nieuws is er ‘nog geen beslissing’ genomen over de uitzending van vandaag.

Gemengde reacties

Het besluit van RTL Boulevard om het Leidseplein te verlaten levert gemengde reacties op bij bezoekers van NU.nl. “Zo ver is het dus nu gekomen in NL, dat de mob bepaalt waar een uitzending van RTL wordt opgenomen”, zegt iemand. En de ander: “Wat is toch de oorzaak dat we de laatste decennia in Nederland zo ver gekomen zijn?”

Een ander zegt: “Ik vond dit sowieso een vreemde locatie voor een Boulevard-programma, op zo’n toeristische, onveilige plek, midden in het uitgaanscentrum van de stad. Ik vond die ramen tijdens de uitzendingen ook storend en afleidend. Ik zou gewoon ergens in een mooi studiocomplex gaan zitten, gewoon buiten de Ring ergens en met normale gratis parkeerplaatsen zodat je ook wat fatsoenlijker gasten kan ontvangen.”

Veiligere studio

Voor een tv-programma waar misdaadjournalisten aan meewerken lijkt een locatie waar je voor of vlakbij de studio-ingang kan parkeren tegenwoordig inderdaad een must.

Peter R. de Vries is neergeschoten terwijl hij naar de dichtstbijzijnde parkeergarage liep. Die ligt op zo’n 300 meter afstand van de huidige Boulevard-studio.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat RTL Boulevard vertrekt van het Leidseplein?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen