Uitgekafferde evangelist reageert op uitbarsting Beau van Erven Dorens

Florens van der Spek werd gisteren volledig uitgekafferd door Beau van Erven Dorens in zijn talkshow op RTL 4. Hoe kijkt de voorman van Jezus Leeft erop terug? Hij vertelt het op Radio Veronica.

Florens van der Spek © Beau

De vrolijke evangelist Florens van der Spek was uitgenodigd om met een aantal andere gasten te praten over vaccineren tegen het coronavirus. Hij had hier behoorlijk middeleeuwse opvattingen over, waardoor er flink wat discussie ontstond. Op een gegeven moment was Beau het zó zat dat hij gewoon begon te schreeuwen. Hij heeft daar sorry voor gezegd.

Florens niet boos

Hoe kijkt Florens hier de volgende dag op terug? “Ja goed, ik heb nog even fijn gesproken met Beau en ik vond het ook wel een fijn moment in de uitzending dat ik toch iets erover kon delen. Het is natuurlijk altijd een momentopname.”

Het ging allemaal vrij snel, legt de evangelist uit. “Je hebt een uurtje de tijd met elkaar en het gaat misschien een kwartier of tien minuten over dit onderwerp. Maar ik kijk er positief op terug.”

Bijbel cadeau

Na afloop hebben Beau en Florens ongeveer een kwartier lang staan praten. “Hij vond mijn Statenvertaling zo mooi. Ik zeg: ‘Die mag je van me hebben.’ Hij zei: ‘Moet ik je daar geen geld voor geven?’ Ik zei: ‘Nee, die is gratis. Ik geef gratis bijbels weg.’ Hij vond het hartstikke leuk en het is goed om sowieso even met elkaar te spreken.”

Wat vond hij ervan dat Beau zo begon te schreeuwen? “Niet echt dat ik er heel erg van schrok, maar ik vond het wel jammer. Ik vind het juist fijn om echt een goed gesprek te voeren en ik dacht wel dat we daar naartoe aan het gaan waren.”

Debat verstoord

Florens vindt het jammer dat het inhoudelijke debat zo verstoord werd. “Ik zat daar met allemaal mannen die eigenlijk ook al heel erg overtuigd zijn. Mensen vinden mij overtuigd en dat vind ik ook, maar zij waren ook best wel overtuigd. Dan moet je wel goed met elkaar kunnen spreken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdient Florens van der Spek een eigen tv-programma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen