Beau van Erven Dorens gaat volledig door het lint: ‘Kop houden!’

Beau van Erven Dorens heeft zich gisteren in zijn talkshow behoorlijk asociaal gedragen tegen Florens van der Spek, de voorman van Jezus Leeft. “Iedereen zijn kop houden!”, schreeuwde hij.

Beau van Erven Dorens en Florens van der Spek © Beau

Er vond in Beau een discussie plaats over de lage vaccinatiebereidheid in de Biblebelt en in achtergestelde wijken. Daar zaten vier gasten voor aan tafel, waaronder Florens van der Spek. Deze strenggelovige meneer heeft middeleeuwse ideeën over vaccinatie, maar dat is natuurlijk geen reden om hem uit te kafferen. Zeker als je hem zelf hebt uitgenodigd.

‘Kop houden!’

Helaas dacht Beau van Erven Dorens daar anders over. De behoorlijke vrolijke Florens, die aangaf niet te geloven in vaccinaties, was in een pittige discussie beland met André Kuipers. Om onduidelijke redenen was Beau ineens helemaal klaar met Florens. “Florens! Florens! Florens! Mag ik je alsjeblieft heel even afkappen?”

Toen Florens en André tóch verder discussieerden, ging Beau volledig door het lint in zijn eigen talkshow. “Iedereen even zijn kop houden. Nee, echt! Ik ben er helemaal klaar mee!”, schreeuwde hij. Dan tegen Florens: “Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag om je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden. Rustig!”

Keihard en onredelijk

Het leidde tot enorme verbazing in de studio. De sneer van Beau was keihard en onredelijk. “We doen hier allemaal nu even aan mee, Beau”, merkte een andere gast aan tafel op.

Beau daarop: “Nee, maar ik wil gewoon even terug naar het onderwerp en het onderwerp is dat we in die wijken moeten komen om mensen te vaccineren die niet bereikt worden.”

Even later realiseerde Beau zich dat hij te ver was gegaan. “Sorry dat ik zo tegen je uitviel, maar ik was gewoon wel klaar met het antwoord. Vind je dat goed?” Florens: “Nou, ik vind het jammer. Zo overtuigd als de arts is van het vaccin, zo gaan we ook echt elke week in Rotterdam de straat op om het evangelie te vertellen.”

‘Leg je telefoon weg!’

Zelfs na het gesprek, toen Florens alweer in het publiek zat, was Beau nog niet klaar met het inhakken op de Jezus Leeft-voorman. Florens zat even op zijn telefoon, net zoals Peter R. de Vries laatst deed bij Beau. Bij Peter was dat grappig, maar Florens was het haasje bij Beau.

Beau: “Heb je goede reacties gekregen, Florens? Wat zeggen ze over de presentator?”

Florens: “Nou ja goed, dat weet ik niet, daar heb ik me niet op gefocust. Ik vind het gewoon heel fijn dat ik iets kan vertellen over de vreugde die je kan vinden bij Jezus.”

Beau: “Oké, maar focus je ook even op de andere gesprekken, dan kun je straks de berichten bekijken.”

Florens: “Ik praat graag mee, maar ik durf niet echt meer te interrumperen.”

Beau: “Leg je telefoon even weg.”

Kijkers kritisch

De kijkers van Beau snappen he-le-maal niks van het gedrag van de presentator. “Schande hoe Beau een door hem uitgenodigde aanhanger van Jesus Leeft en tevens antivaxxer op zijn plek zet. Doe dat een keer bij een minister die aan tafel zit. Dan ben je een held”, twittert opiniemaker Ton F. van Dijk.

Kijker Roman spreekt van een ‘belachelijke manier van afkappen’ en Patrick noemt de presentator ‘onbeschoft’. “Wat een eikel is die Beau! Beetje die jongen afblaffen omdat hij een andere mening heeft”, zegt Eric.

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “Ik lees dat er weer eens een christen bruut de mond wordt gesnoerd op de treurbuis. Dat deden ze bij VPRO en VARA al in de jaren 70. Andere religies daarentegen…”

Fragment

Het bewuste fragment ziet u onderstaand. Beau’s ontploffing ziet u om 12:15.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Beau van Erven Dorens zich hier vergaloppeerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen