Tijs van den Brink gesloopt in RTL Boulevard: ‘Wat een moraalridder’

Op1-presentator Tijs van den Brink is gisteren met de grond gelijkmaakt in RTL Boulevard. Hij werd compleet afgezeken door deskundige Fatima Moreira de Melo. “Wat een moraalridder is dat!”

Fatima Moreira de Melo en Tijs van den Brink © RTL Boulevard, Op1

Tijs van den Brink heeft vrijdagavond in Op1 een interview gehouden met Bilal Wahib, die aan de talkshowtafel zijn carrière probeerde te rehabiliteren. Het interview leverde gemengde reacties op: er was niet alleen kritiek op Bilal, maar ook op de presentatoren. Ismail Ilgun vond het interview heel zuur en daar sluit Fatima Moreira de Melo zich bij aan.

Moraalridder

Bilal is volgens Fatima veel te hard aangepakt. “Nahhh, een jongen van 22 die echt een heel grote fout heeft gemaakt, maar 22 is… We weten dat die hersenen zich pas later echt goed ontwikkelen en pas later echt de gevolgen van daden kunnen overzien. Het is niet oké, het is verschrikkelijk, maar om zo’n jongen zo…”

Ze walgt met name van Tijs. “Zo’n Tijs van den Brink die dan… Ik heb me daar echt aan zitten storen hoor. Te moraalridderig voor mij. Het is heftig en je hoeft niet te zeggen dat hij geen dader is maar een slachtoffer, want hij heeft het gewoon verkeerd gedaan en dat erkent hij ook… Maar iedereen zat alleen maar nee te schudden, echt…”

‘Het was too much!’

Op1 is veel te ver gegaan, vindt Fatima. ” Ik vond het gewoon too much! Ik vond het echt een soort publieke steniging. Ik vond het niet oké.”

Collega Eric de Munck is wél kritisch over Bilal: “Ik had soms dat ik dacht: als ik mijn excuses zou maken aan wie dan ook, dan zou ik misschien iets minder lachen en iets minder over mezelf praten. Dat had ik wel. Hij heeft vier maanden de tijd gehad om dit voor te bereiden en als dit het dan uiteindelijk is, vind ik het een mager resultaat.”

Slachtoffer wilde niet

Bilal zat overigens tegen de zin van zijn 12-jarige slachtoffertje (die hij overhaalde om zijn geslachtsdeel te tonen op internet) in aan tafel. “Iedere aandacht in de media in deze kwestie is schadelijk voor mijn cliënt”, heeft zijn advocaat Richard Korver laten weten aan Shownieuws.

Op1 zegt daarover: “Er is contact geweest met de advocaat van het slachtoffer. Het feit dat Bilal is uitgenodigd voor de uitzending staat niet gelijk aan goedkeuren wat er is gebeurd. Wel wilden we graag een gesprek met hem voeren, op een manier die respectvol is naar alle partijen.”

Opvallend

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven: “Het is wel opvallend dat Op1 ja heeft gezegd en dat Humberto en Beau hebben gezegd: ‘Sorry, maar wij hebben begrepen van het slachtoffer dat ze dat liever niet hebben, dus wij gaan daar niet in mee.'”

Collega Natacha Harlequin denkt dat het altijd lastig blijft voor het slachtoffer. “Dat zal het altijd zijn en blijven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen